Folyton nyüszít, egyre visszataszitóbb mit tegyek?
Egy nagyon jól nevelt kis testű kutyáról van/volt szó. Most lesz 1 éves, rettenetesen szófogadó volt, mindent megtanítottam neki, amire szükségünk van az együtt éléshez, nagyon jól fogadta, nagyon okos kutya.
Az utóbbi időben észrevettük, hogy ha elmegyünk itthonról, felugrik az ágyra, pedig ez is tiltott neki. Amúgy sem szabad ugrálnia, mert az allatorvos mondta, hogy a hátsó lábai nem túl jók, és ez csak ront rajta. Ha bármit odateszunk én nem tudom hogy, de kijátssza.
Mindezt úgy, hogy nyüszít mintha gyilkolnák.
Ha valaki hív, hogy megjött, még le se teszem a telefont de már nyüszítésbe tör ki, s póráz nélkül rohanna kifelé. Azzal nem lenne bajom h kikísér a külső kapuig, de ott izomból kirohan és az első dolog amivel találkozna az egy bkv busz lenne. Egyszerűen nem fel attól, hogy elüti valami.
Minap szüleim kertes hazánál teszteltem pórázzal, simán a kocsi alatt maradt volna. Nem érdekli, hogy mindjárt elütik.
A hosszú szöveg lényege, bárhová megyünk, bár ki jön, nyüszítésben tör ki, rosszalkodik egyedül stb.
Ja! Arrol nem is beszélve, hogy mi sose adtunk neki kaját az asztalnál, csak gyakorlásnál jutalom falat, de persze hiába szólunk szülőknek stb mindenki "jaj de cuki vagy" s tömik... így már hozzánk is száj nyalogatva közelít, simogatni nem is lehet már mert keresi a kaját.
Továbbá nem képes leülni. Más kutya orul ha a gazdája közelében lehet, ő folyton megy, ha leülteted rá 1 percre feláll és totyog alattad...
Nagyon szerethető kutya volt, de sajnos egyre inkább eltaszít magától. Emiatt nem kérek negatív kommenteket. Hanem megoldást.
:D akkor ez egy érzékeny nap! köszi még egyszer :) - most csak hogy megcáfoljon, nyugiban fekszik a kis párnáján és bámul, pedig elmentem boltba (érdekes mód, nem nyüszített utánam :D)
hú... lehet ez az ágyra ugrálós valóban így van. Volt, hogy kimentünk és az ablakból figyeltem mit csinál, és amint felugrott, dorgáltam kintről. Bár... így viszont tudja, hogy rossz de tudja, hogy vissza is jövünk :D okos ám ez az eb! a macskák meg még okosabbak :D ők aztán tudnak irányítani.
igen, amúgy én is gondolkodtam anno ezen, mikor mondta, hogy elhízik a kutya, hogy ugyan miért. Jelenleg Real Nature tápot kap, meg van vele elégedve, nem hízik, nem fogy, fényes a bundája, és tényleg ezen a mostani hülye viselkedésén kívül semmi baj nincs vele, rendes a széklete is meg minden, de úgy voltam vele, ő a doki, biztos jobban tudja, de akkor "akaratosabb" leszek ott is és mondom, hogy márpedig ivartalanítjuk. Így is idén alig bírtuk visszatartani a szomszéd kutyától, még szerencse, hogy egyik sem fér át/ki a köztes kerítésen.
Imád más kutyákkal lenni, ez jó ötlet! köszönöm, lehet akkor bemerészkedünk egy kutyafuttatós részre, vagy a Városligetben elengedjük.
Amúgy! Igen, ezt is tesztelem :D tesztelős fajta vagyok, séta közben mindig megállunk ha húz, nem engedjük addig nagyobb pórázra, míg nem mellettünk meg, viszont múltkor voltunk ezen a két napos rendezvényen és ott egy hatalmas mezőgazdasági terület fekszik el, na mondom ha itt elfut kereshetjük... de annyira okos, hogy max 2 méterre ment és már rohant is vissza :D Csak na... tudom, ki kell bírni ezt az időszakot. Igyekszem!
köszi nektek!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!