Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hogy tanítsam meg, hogy nem...

Hogy tanítsam meg, hogy nem mehet ki a kerítésen?

Figyelt kérdés
A kutyám, ha nyitva a kapu, ki megy. Azt szeretném megtanítani neki, ha nem szólok, nem mehet ki, semmilyen körülmény között. Ismerösöm kutyája, nem megy ki. Azt mondja, ő megíjesztette, meg rácsapott, egyből ha kiment. Én nem szeretném bántani a kutyám, még kölyök. Szóval mi a módszer arra, hogy csakis akkor mehet ki az utcára, ha megengedem neki?
2010. jún. 23. 17:51
 1/5 Akiteki ***** válasza:

Én nem ijesztettem meg egyiket sem, csak rájuk szólok, hogy nem szabad.

Sok minden másra is jó ez a vezényszó.

Egyébként úgy szoktam nem csak a kapunál, hanem a kocsinál is, hogy ha indul felé, akkor visszacsukom és mondom, hogy nem.

2010. jún. 23. 17:56
 2/5 anonim ***** válasza:
92%

Ezért most le fogtok pontoszni de én így:

Én kimentem, nyitvahagytam az ajtót jött utánnam, kapott az orrára egy kokit és mondtam neki, hogy NEM.

Aztán kinn maradtam és vártam, megint átlépte a határt megint orrkoki és mondtam neki, hogy nem.Ezt addig csináltam amikor már akkor sem jött amikor hívtam.Ekkor nagyon megdícsértem.

Aztán megkértem a sógoromat aki próbálgatta kicsábítani, egyszer engedett, orrkoki és visszaavarta.Utána próbálta csábítgatni amikor nem moccant megdícsértem.

Azóta nem lépte át a határt, soha, nyitogathatom a kaput, jöhet bárki az utcán olyan mintha ott lenne egy fal.

Ha póráz van rajta akkor utánam kijön.

Mielőtt nekemtámadtok ez az orrkoki nyilván nem erőből törénik, és nem is mindennapos nevelési forma, de az ilyen kardinális kérdésnél minden eszköz megengedett.

Főleg, hogy úgy kezdődött, hogy 1 hétre elszökött a zsivány.

2010. jún. 23. 18:23
 3/5 elika ***** válasza:
Igen, ez az orrtaslás hatásos, nem is ítélem el, éppen ezért! Inkább orrkoki, mint hogy egy autó elüsse a kutyát! Próbáld ki, ez tényleg jó módszer, de mindenképp teszteld az eredményt egy" idegennel"( akit a kutya nem ismer annyira, tehát nem családtaggal. Estelge egy barátoddal próbáld" kicsábíttatni".) Ha még kimegy, további orrtaslások...
2010. jún. 23. 18:27
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
Egy kölyöknek valószínűleg az is elég, ha megvárod míg kimegy, kihúzod magad, megmerevíted az arckifejezésed, és teljes erődből leordítod, hogy mit képzel, azonnal takarodjon vissza! Aztán elzavarod magadtól, és nem törődsz vele legalább egy óráig. Utána újra megpróbálod. Így nem kell megütnöd, és valószínűleg működni is fog így.
2010. jún. 23. 18:39
 5/5 anonim ***** válasza:
100%

Ezt hívják 'kapun átlépés' szabálynak.

Mindig a falkafőnök megy ki ill. be először, utána is csak engedélyre mehet a kutya.

Az orrkoppintóst ne pontozzátok le emiatt.

Nem szabad azt mondani a kutyának, hogy 'marad' meg ilyenek, mert ez nem helybenmaradásos feladat, hanem egy alapszabály.

Elindulsz kifelé a kapun és nagyon résen vagy. Amint a kutya jönne kifelé 'megijeszted'. Én egy kicsit emeltebb hangon 'ráordítottam' (na azért nem úgy, hogy mindenki megsüketüljön persze) és tettem hirtelen felé pár lépést. Azóta ha megyünk sétálni, megáll az ajtóban és várja, hogy megadjam neki a parancsot, hogy 'mehetsz'. Sajnos ezt másként nem nagoyn tudod neki megtanítani. Ne izgulj, ettől még nem lesz lelki beteg a kutyád, de ennek egy alapszabálynak kell lennie.

Remélem segítettem.

2010. jún. 24. 11:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!