Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Ha a már meglévő kutyám mellé...

Ha a már meglévő kutyám mellé kerül az új jövevény, akkor a szocializáció is elég korán megkezdődik?

Figyelt kérdés
Értem ezt úgy, hogy a kicsinek így biztosan mindig lesz társa, aki által ugye szokja a kutyák jelenlétét, viselkedését és így az utolsó oltás előtt is már bőven elkezdhetem megmutatni neki, hogy hogyan szabad viselkedni más állatokkal és hogyan nem. Így a későbbiekben kisebb az esély az esetleges szocializációs problémákra? A már meglévő kutyám 7 éves, nagyon nyugodt, jól nevelt és különösen igényli is az ismerkedést, más kutyák társaságát, nem agresszív soha, ezért is nincsenek kétségeim afelől, hogy nem lesz baj köztük. Nem csak társnak kell a másiknak, régóta tervezett a második kutya is nekünk, csak ezen elgondolkoztam.

2018. okt. 4. 18:24
 1/3 anonim ***** válasza:
Nem. Az, hogy egy kutyával megtanul viselkedni, nem fogja azt eredményezni, hogy más, idegen kutyákkal is normálisan fog kommunikálni. A kutyák nem így tanulnak. Ő azt fogja csak megérteni, hogy a te idős kutyád mellett mit tehet meg és mit nem. De ettől még agresszív vagy félős lehet idegen helyzetekben idegen kutyákkal. A fajtársakkal való szocializáció lényege, hogy megtanítod a kutyának, hogy hogyan viselkedjen minden helyzetben.
2018. okt. 4. 22:32
 2/3 A kérdező kommentje:
Köszi a választ! Persze, természetesen ettől eltekintve, ugyanúgy viszem majd más kutyák közé, vannak kutyás barátaink a környéken változatos jellemű ebekkel, szóval majd tapasztalhat sokféle szituációt :)
2018. okt. 4. 23:37
 3/3 anonim ***** válasza:
Az úgy viszont már tökéletes!
2018. okt. 5. 06:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!