Oltatlan macska fertőzhet kutyát?
Holnap megyünk az anyósomhoz látogatóba, mert szülinapja van. Viszont mi visszük magunkal a kiskutyánkat, aki még csak 3 hónapos.
Már megvan 4 oltása, de még a veszettség és egy kombinált oltás hiányzik. Már barátkozott más kutyákkal, viszont macskát még sose látott. Az anyósomnak van egy házicicusa, megakarjuk vele ismertetni, legyenek jóba, szocializálódjon a kutyusunk a macskákkal is, viszont kiderült hogy a cica semmire sincs beoltva. Nincs még egyetlen egy oltása se, és nem tudom hogy léteznek-e olyan macskabetegségek, amik kutyákra terjedhetnek. Az biztos hogy nem veszett, az teljesen kizárt.
A cica 3-vagy 4 hónapos.
Az én kutyusom pedig 3.
Köszönöm a segítséget!
Közös betegségek az élősködők (bolha, bélféreg), bizonyos gombák.
Ha féregtelenítve sincs a cica, ill. bolha ellen kezelve, én nem vinném oda a kiskutyámat.
Sziasztok!
Természetes megvan beszélve anyósommal hogy visszük, sőt ő kérte hogy a cica találkozzon a kutyánkal mert az ő kutyájuk nagyon nagy, a miénk meg pici, hátha a cica tőle nem félne.
Szóval komoly veszély nincs? A mi kutyánk van bolha (stb) ellen védve, féreghajtva, oltva. A cica féreghajtva sincs, még sose járt állatorvosnál, mindig a házban van. Persze mondtuk már az anyósomnak hogy vigye el orvoshoz, de ő azt gondolta hogy macskát nem kell.
Szerintetek így ne vigyem, vagy ne menjünk a közelébe?
Ha nem tudom vinni a kutyát, akkor én se tudok menni sajnos mert még kicsi, egy egész napra nem hagyom magára.
Köszönöm a válaszokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!