Hogyan szoktathattam volna kölyökkutyámat a felnőtt kutyákhoz?
Az az igazság, hogy a kanokban nincs "anyai ösztön". Nem úgy tekintettek a kis jövevényre, hogy "milyen édes kis tündi-bündi", majd jól eljátszogatunk vel, hanem úgy, hogy itt ez a kis mitugrálsz, aki ki akar minket túrni a jó kis pozícióból. Valszeg az idősebb kutyus azért fogadta be a első kölyköt, hogy legyen egy társa és még ő sem volt ivarérett (szerintem). Ők így "összenőttek" és nincs helye másik kutyának. Vigyázzatok a spanikkal, hajlamosak a meghülyülésre öreg korukra.
Jó kutyázást kívánok.
Mint spánieles ki kérem magamnak és több spánieles ismerősöm nevében is, hogy vigyázz a spánielekkel!
Ha az a kutya, nevelve van és foglalkoznak vele annyit, amennyit kell, NEM FOG ELHÜLYÜLNI!! Láttam én már idős spanit, aki nagyon barátságos volt és nem hülyült el.
Utálom ezt a megbélyegzést a spanikkal szemben. más fajta nem tud meghülyülni???
pl. ott van bármilyen kutya, ha láncon tartják az is meghülyül. ez nem a spánielek "betegsége" ismerek pár (legalább 40) spánielt a közvetlen környezetemben, a fiataltól az idősig és egyik sem hülyült meg - nevelés kérdése.
bocs a kitörésemért, de miért kell valakit lelombvozni, aki imádja a spánieljeit???? nem szeretem az ilyet! egyébként neked van vagy volt spánieled? hogy ezt tudod?
én is hallottam, hogy mert az a spániel veszélyes és meghülyült. hát igen, mert persze a "gazdi" nem foglalkozott vele, melyik kutya ne hülyült volna meg.
én csak ennyit szerettem volna.
és igen sajnos a kanoknak nincs anyai ösztönük, az előző levél elejével teljesen egyetértek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!