Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Ha van egy Albert nevű kutya,...

Ha van egy Albert nevű kutya, akkor Albert tudja, hogy ő Albert, vagy a kutya csak tudja, hogy ha hallja ezt a szót, akkor figyelnie kell?

Figyelt kérdés
2018. szept. 29. 15:51
 1/10 anonim ***** válasza:
95%
Jó kérdés. Én egyszer azzal szórakoztam, hogy a nevéből kizárólag a magánhangzókat használtam fel új nevek kreálásához és azokon szólítottam őkutyaságát. Mindegyikre odafigyelt :)
2018. szept. 29. 16:39
 2/10 anonim ***** válasza:
91%
Szerintem egy kutya vagy macska, vagy akár más háziállat érti a nevét; tehát én úgy gondolom, hogy tudja, mi a neve!
2018. szept. 29. 16:51
 3/10 anonim ***** válasza:
75%
Szerintem tudja, erre nagyon jó példa volt az én kutyám. Kicsinek hívták. Amikor szólítottam, hogy ,,Kicsi", figyelt, de ha a csalad beszélgetett, es ugye nyilván sokszor elhangzott bármilyen tema kapcsan a kicsi szó, akkor nem figyelt oda. Szóval lehet abba valami, hogy értik a nevüket, de mindemellet sok olyan okos kutya is van, amelyik sok más dolgot is ért, voltak ugyanis rá jelek, pl. nála is, de paeom egyik kutyájánál is.
2018. szept. 29. 16:57
 4/10 anonim ***** válasza:
Utolsó vagyok: *párom
2018. szept. 29. 16:58
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
szerintem inkább a hangsúlyt figyelik meg.
2018. szept. 29. 23:38
 6/10 anonim válasza:
100%
Én bízok benne, hogy tudja mi a neve. Szerintem a kutyák is értenek valamennyit.
2018. szept. 30. 07:35
 7/10 anonim ***** válasza:
63%

Bár állást foglalni nem tudok, de én is szórakoztam azzal, amit az első válaszoló írt.

Annyiban volt más, hogy én a kutya nevébe egyetlen betűt változtattam meg (az elsőt) és úgy tesztelgettem. Ne figyelt oda rá, csak a saját nevére, a megváltoztatottra a füle botját sem mozdította.

Ugyanezt megcsináltam vezényszóval is (csak Tiéd parancsra ehet). Este kiraktam neki a kaját és ahogy normál esetben csinálni szoktam, intettem kézzel és mondtam egy vezényszót. Csak az nem a Tiéd volt, hanem a "Kié" és ugyanazzal a hangsúllyal mondtam. A kutyám előre lendült, aztán a másodperc tört része alatt visszarendeződött ülésbe és várta a valódi parancsszót.

Ebből én arra következtetek, hogy nem csak a hangsúlyt figyelik.

2018. szept. 30. 08:02
 8/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2018. okt. 1. 17:27
 9/10 anonim ***** válasza:
Szerintem tudja, hogy a név őt jelöli. Ha azt hallja, akkor róla van szó, hozzá beszélnek. pl. Az én kutyám megtudja magát különböztetni a másik kutyától, pedig hasonló a nevük. Azt is tudja, hogy a másik név a másik kutyát jelöli. Ha megkérem, hogy mutassa meg hol a másik kutya, megteszi. Ahogy a játékait is megtudja különböztetni egymástól. Hozd ide a labdát, kötelet stb. A kutyáknak tárgyak nevét is meglehet tanítani.
2018. okt. 2. 04:31
 10/10 A kérdező kommentje:

Jah a labda szót a mienk is megtanulta :D kérdezem h hol a labda és elindul megkeresni.

A miénknek Zeusz a neve és arra is fel szokott figyelni ha csak kicsit nyújtva mondom a Z-t, de am hallgat arra is, hogy kutya, kutyám, baba.

2018. okt. 2. 14:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!