Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hivatalos kutyatenyésztő le...

Mr.Döfidákó kérdése:

Hivatalos kutyatenyésztő le tudja tiltani a megvásárolt kiskutya további tenyésztését?

Figyelt kérdés
A tenyésztő azt mondja, hogy Ő hobbi célra adta el, nem pedig tenyésztésre a kiskutyát, ezért további tenyésztését letiltja. Ha tenyészteni akarom, akkor nem 160 ezer, hanem 250 ezer ugyanaz a kiskutya. Ez így normális?

2018. szept. 29. 11:36
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Nem normális, kissé talán még túl laza is. Ivartalanítást nem írt elő?
2018. szept. 29. 11:40
 2/7 anonim ***** válasza:
93%
Ez így van. Szerződésben nekem nem volt ivartalanítás, mert két kilón alul nem is lehet elvileg- az én kutyámnál ez a helyzet. Hobbira vettem, jelentős kedvezménnyel: 230 helyett 50 ezer ft. még szép, hogy cserébe nem élek vissza a tenyésztő jóindulatával.
2018. szept. 29. 11:52
 3/7 anonim ***** válasza:
98%
Teljesen normális, jobb tenyészetekben ez így működik mindenhol a világon. Amerikában alapból csak limitált, korlátozott törzskönyvet kap pl a hobbi célra eladott kiskutya, amit a tenyésztő feloldhat ha úgy látja jónak.
2018. szept. 29. 12:08
 4/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2018. szept. 29. 12:20
 5/7 anonim ***** válasza:
98%

Igen, "normális" vagyis elfogadott. A Macskáknál pl. régóta elterjedt.

Ha Hobby célra kéred a kölyköt akkor ivartalanítási kötelezettséget vállalsz egy szerződésben, sőt van tenyésztő aki addig nem adja át a törzskönyvet ameddig meg nem történik az ivartalanítás.

Amennyiben tenyésztésbe akarja fogni az ember akkor az ár megugrik, két esetleg háromszorosára. A tenyésztők így próbálják megelőzni a szaporítást. Feltételezik, ha hajlandó vagy többet fizetni a kutyáért, akkor komolyan gondolod, és elviszed a megfelelő szűrésekre, tenyéssz szemlére, és nem zugszaporításba kezdesz.

2018. szept. 29. 14:38
 6/7 anonim ***** válasza:
7%
ha veszel pl disznó combot neked a hentes előírhatja hogy ebből csak rántotthús lehet, az csinálsz vele amit akarsz én már csak azért is 3 havonta fedeztetném
2018. szept. 29. 17:36
 7/7 anonim ***** válasza:
100%
6: a kérdés nem a szaporítóknak, felelőtlen állattartóknak szólt. Plusz ha megszegi a szerződést, és ezt magában foglalja a szerződés, a tenyésztő visszakövetelheti a kutyát - térítésmentesen.
2018. okt. 3. 06:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!