Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Kutya télen nap közben lehet...

Kutya télen nap közben lehet az udvaron, nem lesz baja?

Figyelt kérdés

Családtagokkal élek, akik rábólintottak ugyan, de nem rajongnak az ötletért, hogy kutyát hozzak a házba. Én nap közben dolgozom (reggel 6-7 körül megyek, délután 6kor jövök). Az lehet megoldás, hogy amikor elmegyek akkor kiviszem az udvarra, nap közben ott lesz, amikor hazajövök pedig bejön velem a kutya. Így mindig az én felügyeletemmel lesz a házban és nem lesz más részéről probléma.

Kérdésem hogy télen, főleg reggel meg késődélután mikor már nagyon hideg van nem lesz baja, lehet kint addig? Bent aludna velem a melegen, nap közben meg szaladgálhat vagy lustálkodhat odakint.

Még nincs kutyám, próbálok egyelőre megoldást találni a helyzetre. Remélem lesz.

2018. szept. 27. 18:38
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

1-2 valaszadot nem ertek. Feltett egy kerdest, nem ert a kutyatartashoz de nagyon szeretne egyet es lehet, hogy a “veteranoknak” mar bugyuta a kerdes de inkabb itt tegyen fel “hulyesegeket” minthogy a kutya karan tanulja meg!

Kedves kerdezo! Sokaknal van pontosan igy tartva a kutya de a fentebb leirt homerseklet kulonbseg nem jo nekik. Ha hosszu szoru kutyat valasztasz, az jo megoldasnak tunhet a hideg szempontjabol, viszont azt a hatalmas telibundat amit noveszt, a lakasban nagyon hullatni fogja(irtad, hogy a csalad nem repes az oromtol, ha neked a napi 1 porszivozas belefer az idodbe, akkor inkabb kozuluk valassz, ha nem akkor viszont ez sajnos jo alap a kesobbi konfliktusokra). A rovidszorueknel is kialakul a telibunda suru aljszorzet formajaban, de attol meg fazhat kint, tehat en pl.: egy magyar vizslat nem tennek ki az udvarra- habar tudom, hogy sokaknal el kint is ez a fajta.

A higienian kivul a masodik felvonas a problemak soraban valoban a foglalkozas, illetve annak hianya. Minden kutyaval foglalkozni kell es 12 ora tavollet nagyon sok ido. Tudom, hogy itt sokan azt szajkozzak, hogy a nem megfeleloen lemozgatott kutya rombol/tombol: sajnos ez igaz, viszont amit megtehetsz a kutyad “erdekeben”, hogy a hetvegi nagy setakhoz szoktatod hozza, celzottan reggelre beidozitve. Ne ertsd felre, ez szerintem sem jo, sot: ha meg tudod oldani vidd minden nap, ha nem, akkor is faraszd le agyilag azokon a napokon, amikor a seta kilove. A kertben barmennyire is kezenfekvonek tunik, ok nem faradnak le, ugyanugy alszanak, ha jon 1-1 erdekes zaj, valami allat bemereszkedik, arra felfogyelnek, de ennyi, ez sajnos elegge ingerszegeny kornyezet a szamukra. Ha kimesz falura sok olyan kutyat fogsz latni, aki szo szerint a kerites mogott tombol, ha valamilyen jarokelo, auto, vagy masik kutya megy el. Egyszeruen nem faradtak, eberen figyelnek es unatkoznak, ezert kulonbozo potcselekvesekben adjak le az energiaikat, mint pl.: az ugatas, ragcsalas, rombolas.

Irtad, hogy dolgozol, nem tudom, hogy mit de feltetelezem, hogy azert jarsz el ilyen koran otthonrol, mert messze van a munkahelyed. Az a baj ezzel, hogy mindenkepp kellene a hatad moge a kutyushoz egy segito a csaladtagjaid kozul, aki ha ugy van beengedi napkozben, kicsit foglalkozik vele, esetleg setalni is elvinne... Azert irom ezt mert tartok kutyat, veluk minden alkalommal menni kell. Mindegy, hogy fuj a szel es esik a ho/eso es olyan hideg van, hogy majd megfagy az ember.. O akkor is ott konyorog a setaert es nem tudod neki elmagyarazni, hogy most miert nem mentek... este pedig- pont mikor vinned, a sotet miatt ezek az idojarasi tenyezok meg is sokszorozodnak azzal, hogy hideg is van...

Ugyhogy a lenyeg, hogy amig a csaladdal elsz es nagyon ellene vannak en nem vallalnam be, max ha egy kozelebbi ingatlanba tudtam koltozni, ahonnan max 9 orat vagyok tavol egy nap es tudom biztositani a reggeli/esti setat minimum (ha pedig lakas, akkor napi 3).

Mondanam egyebkent, hogy valassz valamilyen eszaki kutyafajtat: husky, malamut, de azokkal ez a foglalkozas edeskeves...

2018. szept. 28. 10:47
 12/13 anonim ***** válasza:
100%

Akkor már legyen kinti, csinálj neki kintre hőszigetelt, jól kibélelt, szalmás vackot. Ez a ki-be mászkálás télen nem biztos, hogy jó lesz neki.

A mi kutyánk is csak kinti volt, olyan többrétegű bundája volt télen, hogy egyáltalán nem érezte volna jól magát a 25 fokos lakásban.

Én inkább a foglalkozást gondolnám át még egyszer. Mert ha a családtagok nem foglalkoznának vele, csak te, akkor ez édeskevés ha reggel 6-kor mész, este 6-ra jössz.

2018. szept. 28. 12:13
 13/13 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat.

Átgondoltam és nagyon nagyon szomorú vagyok, de a jelenlegi életmódommal tényleg nem tudnék úgy foglalkozni egy kutyával ahogy kellene, szóval egyelőre maradok kutya nélkül. :/

2018. szept. 28. 20:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!