Akik szuka kutyát választottak, miért? Akik kan kutyát miért? És ti férfiak vagy nők vagytok?
Nő vagyok, több kutyám van.
A szuka kutyát akarsz számolni kell azzal, hogy 6 havonta tüzel, ez eléggé kellemetlen dolog.
A kan kutya jelzőzik, de csak ha idegen szagokat érez. Nagyon meg kell fontolni vállaljunk-e kutyát
mert igen nagy felelősség, és ha elutazol tudod-e kire bízni. A kutya ugyanúgy érez, szenved mint az ember
csak nem tudja magát megvédeni.
Akkor vállalj kutyát ha minderre felkészültél.
Üdv. egy igazi állatbarát.
Ket kanom van, egyszeruen igy alakult. Nekem nem szamitott a nemuk, a szemelyiseguk erdekelt. Jol dontottem, nagyon jol megvannak egymassal, egyik tanul a masiktol. Igazi legjobb cimbik.
N
Szukát szerettem volna, azok valahogy simulékonyabbak, mint a kanok. Az ivartalanötás meg még a felesleges tüzelést is megoldja. Aztán volt egy mentésre váró kan agár, akit elhoztam
Így houta a sors.
Őszintén?
Amikor kutyát választottam az utolsó dolog a neme volt, amit figyelembe vettem.
Odamentem, kiválasztottuk egymást és utána derült ki a neme. :D
Lány vagyok, eddig mindig szuka kutyáink voltak. A fajta adott volt, de szerettem volna egy kant, egyrészt érdekelt, hogy van-e szignifikáns eltérés (bár tudom, az egyed személyisége a döntő) másrészt nagyon szép, impozáns, szőrében sokszor látványosabb egy kan kutya sok fajtában. Nálunk is így van, plusz gyönyörű a fejük :)
Mivel kiállításokra járunk nem ivartalaníttattam, ha szukát választok is így lenne, és lakásban kannal talán kényelmesebb. Az én kutyámmal nincs semmi viselkedés beli probléma, nem domináns, nem agresszív.
Szukát szerettem volna, mert mindenki azt mondta, hogy sokkal simulékonyabbak, kezelhetőbbek. Az álomfajta megvolt, felkerestem a legszimpatikusabb tenyésztőt. Volt is nála alom, de már csak 2 kölyök volt foglalható. Elmentünk, megnéztük, az egyik kölyökkel amolyan szerelem első látásra lett. Majd mondta tenyésztő, hogy ő kicsit dominánsabb, de szerinte mi elbírnánk vele, főleg, hogy kutyasuliba is járnánk. Így tenyésztő áldásával őt választottuk. Kant :D .
Azóta másfél év eltelt, ivartalanítva lett, mert kiállítás nem volt cél, inkább hobby szintű engedelmességi munka. És egy szuper kutya kerekedett belőle. Dominanciával sosem volt óriási gond, nagyon összeillünk.
Nem bántam meg, hogy kant választottunk.
Nő vagyok :) !
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!