Hogyan tudnám leszoktatni a kutyámat az állandó
ugatásról?
Figyelt kérdés
Van 2 kutyám, nem mondom azt, hogy az egyikőjük nyugottabb, de az nem ugat. Ez több mint jelzés, mert amikor rákezdi akkor nem hagyja abba. Nem lehet valami módszerrel leszoktatni erről?
Már hogyne lehetne róla leszoktatni. Attól függően, hogy mióta csinálja, vagy ez mennyire rögeszmés már nála, kb 3- 40 perc foglalkozás alatt le lehet róla szoktatni.
Nincs benne különösebb trükk, pont ugyanazt kell csinálni, mint bármilyen más nem kívánt viselkedés esetén.
2018. szept. 26. 06:43
4/9 anonim válasza:
...annyiban pontosítanék, pl a pulimat én összesen 4-szer figyelmeztettem arra hogy hagyja abba a fölösleges ugatást, ez alkalmanként maximum 10 másodperces fegyelmezés volt, összességében tehát olyan 40 másodperc alatt szoktattam le róla, úgyhogy a 3 perc az azért bőven csökkenthető. :)
2018. szept. 26. 06:47
5/9 A kérdező kommentje:
Az én kutyám csak akkor ugat, ha nem vagyoi ott. Nem tudok úgy rászólni, hogy közben nem ott vagyok ahol ő. Ha kinyitom az ajtót elhalgat
2018. szept. 26. 07:10
6/9 anonim válasza:
Egy fegyelmezésnél soha nem a nem kívánt viselkedést kell leállítani, hanem az akkor uralkodó lelkiállapotból kell kizökkenteni, ha izgatott, arról a szintről kell lenyugtatni. Nem az ugatás a lényeg, hanem az izgatottság.
Ezen túlmenően, az ablakon kiszólva, azt megkopogtatva is meglepheted, én is csináltam ilyet, jó eredménnyel.
2018. szept. 26. 08:20
7/9 anonim válasza:
Egyrészt ha jó a nevelés, akkor a szabályoknak akkor is működniük kell, ha te nem vagy ott.
Másrészt több kérdés is volt, hogy mennyit foglalkouol vele. Ha nincs kellően agyilag, fizikailag lefárasztva, nem lehet elvárni, hogy nyugodt legyen.
Harmadrészt, ha azért ugat mert te nem vagy ott, az szeparációs szorongás is lehet, valami nem megfelelő a tartásában, életmódjában, nevelésében.
2018. szept. 26. 09:54
8/9 A kérdező kommentje:
De ha csak az egyik ugat akkor hogyan lehet az, hogy rosszul tartom? Együtt sétálnak, együtt futnak, együtt esznek isznak stb...
2018. szept. 27. 05:14
9/9 anonim válasza:
Ahogy két embernek is, úgy két kutyának is mások az igényei. Nem lehet egy kalap alá venni őket. Ha ugyan úgy foglalkozol velük, akkor nem is veszel tudomást a különböző foglalkozás, nevelési igényükről. Valószínűleg az ugatós kutyának több foglalkzás, következetesebb nevelés kell.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!