Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hogy tudnám leszoktatni a kis...

Hogy tudnám leszoktatni a kis labradorom az állandó harapdosásról?

Figyelt kérdés
Értem,hogy játékból csinálja, de ahogy nő a foga, egyre jobban fáj a harapása,de bántani viszont nem szeretném. Pórázt is akartam próbálni,de azt sem akarja elengedni.
2016. szept. 2. 15:41
 1/5 anonim ***** válasza:
48%
Kendd be margarinnal a kezedet hogy megtanulja, nyalogatni jobb mint harapni.
2016. szept. 2. 15:47
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Én sokat tanítottam a kutyusunkat, és mindig amikor nem jól csinált valamit, pl pacsit kértem de inkább lefeküdt szóltam neki, hogy "nem". Úgyhogy megjegyezte, ha azt mondom hogy nem, akkor valami rosszat csinál. Bár lehet csak annyit játszottam vele, hogy rájött ha nyaldos akkor nem szólok semmit, ha harapdál akkor meg rászólok és mérges leszek. Ha nagyon megkap akkor rákoppintok az orrára.

A póráznál azt csináltam, hogy amikor ráadom a nyakörvet mindig kap utána jutalom falatot. Jobb ha előbb csak a nyakörvet szokja meg nem egyből a pórázt. Az udvaron vezettem rövid sétákon és akkor is folyamatosan jutalmaztam falatkákkal.

[link]

[link]

Ezek az oldalak segítenek hogy hogy legyél következetes és ha idomítani akarod, hogy tanítsd meg könnyen a trükköket

2016. szept. 2. 16:14
 3/5 anonim ***** válasza:

Mennyi idős vagy?

ha még gyerekkorú, nem ártana a szüleidnek is besagíteni a kiskutya nevelésébe.

2016. szept. 2. 17:28
 4/5 anonim ***** válasza:

Játszottok, megharap, te felordítasz, hogy "áú, nem szabad" (hallható legyen a fájdalom a hangodból), ott hagyod a kutyát.

Vársz valamennyit (egy újabb kérdésben kérdezd meg a tapasztaltabbakat, hogy mennyit érdemes - nekem sosem volt kutyám) a következő játékkal.

Idővel összekapcsolja, hogy a harapás miatt marad abba a játék.

2016. szept. 3. 11:05
 5/5 A kérdező kommentje:
18 vagyok, viszont most először van kiskutyám, aki még tanítható. Hasonló módszeren gondolkodtam mint az utolsó válaszoló, de végül megoldódott, kiképeztetjük, profik kezében lesz :)
2016. szept. 4. 12:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!