Mi lehet a baja? Veszett?
Az 1 éves kutyámnak be van dagadva a nyaka, fáj neki, szomorú, darázscsípés vagy lehet hogy megveszett?
Előre is köszönöm!

Nem tudom.És más se tudja aki itt válaszol. Vidd dokihoz.
(Mitől lenne veszett? nincs beoltva? Akkor tényleg vidd sürgősen, majdnem 100 ezer forint a büntetés, ha nincs beoltva)

A veszettség habzó szájjal, vad viselkedéssel, nyálzással jár együtt.
1 éves kutyának már veszettségi oltással kéne rendelkeznie! Akkor pedig nem veszhet meg. A veszettség emberre is átterjed és halálos.
Egyébként meg állatorvos.
Kérlek értékeld a választ!

A veszettségnek mások a tünetei, lásd lent.
"A veszettség tünetei kutyán igen jellegzetesek. A betegséget pár napig tartó kedvetlenség, bágyadtság, étvágytalanság vezeti be. Ezután következik a dühöngésig fokozódó nyugtalanság, amikor az állat támadóvá válik, a közelében található tárgyakat széttépi, ha teheti, elkóborol.
Ezután jelentkeznek azok a tipikus bénulások, amelyek biztossá teszik a diagnózist: a gégeizmok bénulása következtében a kutya ugatása rekedtté válik, a szemmozgató izmok működésképtelensége miatt kialakul a kancsalság, a rágóizmok és a torok izmainak bénulása miatt lóg az állkapocs és az állat nem tud nyelni, emiatt folyik a nyála. A beteg állat nem eszik és nem iszik, majd néhány nap múlva elfekszik és a légzőizmok bénulása miatt rövidesen elpusztul.
A fent leírt viselkedésmód azonban csak egy a több lehetőség közül. A veszettségben alapvető, hogy a beteg állat viselkedése, „személyisége” megváltozik, a szelíd agresszívvá válik, a vadabb barátságossá. Az embertől ösztönösen óvakodó vadállatok, rókák, őzek, ha veszetté válnak, bevárhatják az embert, hagyhatják magukat megsimogatni. Természetesen ilyenkor ez semmiképpen nem ajánlott."
Vidd állatorvoshoz az ebet, a doki többet tud mondani mint mi.
Nekem egy tippem talán van. Nem kapott mostanában oltás??
Nekem egyszer egy rosszul beadott oltás miatt lett egy diónyi csomó a kutyában, elvittem dokihoz egyből ahogy felfedeztem (megijedtem, hogy a 10 hónapos kutyámnak daganata van). A szuri helye volt, 1-2 héten belül elmúlt.
Majd írd le mi volt a probléma, miután visszajöttetek az állatorvostól!
Gondoljátok van 5-10 ezrem arra hogy a kutyámat beoltsák?
Nem abból a kőrből származok sajnos...

Az én kutyámnak is volt ilyen.
Orvos kell, mert lehet nyálciszta, lehet mirigy gyulladás, és lehet, mint az enyémnél--megszúrta egy hegyes csontszilánk.
Puha, vagy kemény a csomó?

Ha nincs 5-10 ezer forintod oltásra, akkor fizethetzs 100 ezret büntetésre. Amúgy ha nincs 5-10 ezer forintod oltásra, nem kéne kutyát tartani, mert mi lesz ha beteg lesz? Miből fogod kezeltetni? Elaltatod? Az is pénz ám! Agyonütöd?
Nagyon sajnálom szegény kutyát, hogy ilyen gazdája van... Sajnos mi nem vagyunk se sámánok, se távgyógyítók, hogy interneten keresztül megmondjuk mi a baja a kutyádnak, és meggyógyítsük, de a feldagadt nyak komoly problémáról árulkodik. Csakhát orvosnak megmutatni is 5-10 ezer.

Nincs 3000 - 5000 forintod a vezsettség ellni oltásra de internetezni tudsz?
És a büntetésre lesz többszázezred?
A törvény szerint, ha nincs veszettség ellen oltva a kutyád akkor: "az állat tulajdonosával szemben 75 ezertől 225.000,- Ft-ig terjedő összegben bírságot kell kiszabni"

Nincs oltásra pénzed? Interneted meg van?? Furcsa.
Ha oltásra sincs pénzed, akkor hogy tudod egyáltalán etetni a kutyád? Ha valami baja van (mint például most) akkor hogy viszed állatorvoshoz??
NE TARTS KUTYÁT ebben az esetben. Ajándékozd el, vagy még az is jobb, ha beviszed menhelyre. Ott megkapja a megfelelő ellátást és egy egy éves kutyának elég nagy esélye van örökbefogadásra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!