Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » A tacskok beteges fajtak?

A tacskok beteges fajtak?

Figyelt kérdés

Neten sok oldalt olvastam vegig ott csak a gerinc problemat irtak. Ez mennyire lehet gyakori? Illetve meg milyen betegsege lehet es mennyire gyakori?

Es ha mar irok a torpe tacskoknak xs vagy s hamot erdemes venni? 11 hetes torpe tacskot fogok elhozni a heten.

Elore is koszonom a valaszotokat☺️

#kutya #fontos tudnivalok
2018. szept. 23. 17:14
 1/9 anonim ***** válasza:
8%
Hát a miénknek semmi baja. A weboldalaknak meg nem kell hinni. Azt is írják, hogy nem szabad megnevelni a kutyát, pedig meg kell nevelni.
2018. szept. 23. 17:17
 2/9 anonim ***** válasza:
56%
Álvemhesség jött elő kétszer eddig, tacsiknál gyakorinak mondható. Benti kutya, nagyon fázós, nem bírna ki egy telet az udvaron, könnyen felfáznak. Gerincével, csípőjével nincs baj, de azért betartom azt a tanácsot, hogy nem szabad lépcsőztetni, ugráltatni sokat. 6 éves amúgy, imádja a kislányomat, a családot, nagyon kedves természete van. Az idegeneket ki nem állhatja. Nekem ő a szemem fénye. S méretű hámja van, 4 kg. Egy csivavához képest vastagabb. Ja, vegyél neki sípolós játékot, az enyém teljesen meg van érte őrülve.
2018. szept. 23. 17:32
 3/9 anonim ***** válasza:
Az, hogy egy fajta "beteges", nem azt jelenti, hogy minden egyede valamilyen rendellenességgel él, kedves első. A magadfajtáknak nem lehet hinni, nem a weboldalaknak. Azt pedig nem tudom, melyik oldal írta, hogy "nem szabad megnevelni". Gondolom, csak odaképzelted.
2018. szept. 23. 18:20
 4/9 anonim ***** válasza:

A kettes meg nem is a kérdésre válaszolt. Na jól van.

Az úgynevezett tacskóbénulás gyakori náluk testarányuk miatt. Ez a gerinccsigolyák közötti porckorong sérüléseket jelenti, mely bénuláshoz vezethet. Előfordulhat náluk: elhízás, cukorbetegség, bőrbetegségek és szemproblémák.

2018. szept. 23. 18:24
 5/9 anonim ***** válasza:
9%
Nekem a múltkor az állatorvos mondta,hogy nagyon beteges fajta, 5-6 évig él (?), meg ilyeneket. Ráadásul fiatal doki,nem is öreg begyepesedett. Nagyon meglepődtem rajta. Azért egy fajtatiszta tacsiból 8 évet kinézek. Vagy nem kellene?
2018. szept. 23. 18:57
 6/9 anonim ***** válasza:
45%
A mienk 13 évig élt. Egészséges volt amúgy az élete folyamán.
2018. szept. 23. 19:34
 7/9 anonim ***** válasza:
Eléggé azok
2018. szept. 23. 21:32
 8/9 anonim ***** válasza:
Nem tudom, azt a dokit mi lelte, de átlag 12-15 évet élnek.
2018. szept. 25. 17:27
 9/9 anonim ***** válasza:
Igazàból èn sem tudom. Lehet,hogy csak le akarta beszélni a húgomat arról,hogy tacskót vegyen.
2018. szept. 25. 20:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!