Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » A kutyám nagyon fél az ostortó...

A kutyám nagyon fél az ostortól. Miért?

Figyelt kérdés

Van egy 6 éves kutyám és nagyon fél az ostortól. Ahogy elővesszük vagy használjuk behuzza a farkát és remeg mint a kocsonya.

Kb. 2 éve még az ostorral ijesztegettük miután elkoborolt és vissza jött. És ezt nem kellett volna. Azóta rájöttünk és soha nem bántottuk már. Még akkor se amikor elment de visszajött.

Hogyan lehetne leszoktatni erről a félelméről?

2018. szept. 18. 17:07
1 2 3
 11/23 A kérdező kommentje:
Bocs hogy két éve nemtudtam. De ahogy megtudtam abba hagytam és félévente egyszer vettem elő az ostort de nem azért hogy bántsam! Más okai voltak! És nem akartam megijeszteni!
2018. szept. 18. 20:55
 12/23 A kérdező kommentje:

#6 válaszaló!

Szerinted egy ostor mire való? Hogy azzal pacsizzak másokkal?? Hallottál már a tehenekről? Tudod néha átjönnek a kertünkbe és az ostor segítségével vissza tereltük. És hányszor mondjam még el hogy OSTORRAL SOSEM ÜTŐTTEM MEG A KUTYÁT!!??!

2018. szept. 18. 20:58
 13/23 anonim ***** válasza:
69%

Az a kérdés, hogy hogyan lehet az ostortól való félelmét kiküszöbölni. Nem az hogy mit kellett volna csinálnom 2 éve?

Próbáld valami jó élénnyel összekötni az ostort. Én egyszer véletlen rávágtam az egyik kutyámra terelés közben, azóta óvatosabb vagyok. Amúgy annyira jellemző, hogy ha valahogy kiderül, hogy faluban/tanyán laksz, akkor hülye állatkínzó paraszt leszel...

2018. szept. 18. 22:13
 14/23 A kérdező kommentje:
Néha a falusiakra úgy tekintenek mintha vad emberek lennének...
2018. szept. 19. 18:59
 15/23 anonim ***** válasza:
71%

#14 hát mert sokszor azok is... :/

Már lényegtelen hogy megbántad-e vagy sem, a kutya jó eséllyel sosem fogja elfelejteni, hogy avval ijesztgetted.

De ugye akkor érted már, hogy mit rontottál el? Ha a kutya elszökik, mikor hazajön, meg kell dicsérni, hiszen jót csinált, nem pedig megbüntetni érte. De inkább az a kérdés hogy miért szökik el eleve? Engem inkább ez aggasztana a helyedben, és nem az hogy fél az ostortól. Mennyit és milyen módon foglalkozol a kutyáddal?

2018. szept. 20. 03:27
 16/23 A kérdező kommentje:
Mivel kan kutya ezért szerintem csak azért mentel hogy egy jót.....
2018. szept. 20. 06:30
 17/23 anonim ***** válasza:
Erre is van ám megoldás: ivartalanítás.
2018. szept. 20. 14:05
 18/23 anonim ***** válasza:
#15 pár napja kommenteltem valamit, amibe beletettem, hogy vannak nagy kutyáim, éd valaki egyből levonta a következtetést, hogy falusi vagyok, és hozzátette, hogy: na ide is beszabadult egy hülye paraszt. Semmi olyat nem írtam ami provokatív lenne, csak következtetni lehetett arra, hogy hol lakok.
2018. szept. 20. 18:32
 19/23 anonim ***** válasza:
100%
Mert az ilyen falusiak primitívek. Mondom úgy, hogy én is falun lakok. De rengeteg ilyen buta, gerinctelen, alkalmatlan embert látok, akik kiengedik a kannukat, hogy menjen, szökjön be kertekbe, fedezze mások szuka kutyáit. Ez az emberi sötétség! Lehet törölgetni a kommenteket, de az sem változtat semmin!
2018. szept. 20. 22:46
 20/23 A kérdező kommentje:

Mi nem vagyunk sötétek!

Nem direkt engedtük el. Bent a kerítéssel körbe vett udvaron és szét szakította. De azóta már kicseréltük egy erősebb vas kerítésre

2018. szept. 21. 21:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!