A kutyám nagyon fél az ostortól. Miért?
Van egy 6 éves kutyám és nagyon fél az ostortól. Ahogy elővesszük vagy használjuk behuzza a farkát és remeg mint a kocsonya.
Kb. 2 éve még az ostorral ijesztegettük miután elkoborolt és vissza jött. És ezt nem kellett volna. Azóta rájöttünk és soha nem bántottuk már. Még akkor se amikor elment de visszajött.
Hogyan lehetne leszoktatni erről a félelméről?
Esetleg próbálkozhattok jutalomfalattal is, ha odamegy az ostorhoz, jutalom, simogatás. Így egy pozitív élményhez fogja kötni. Tényleg nem volt szerencsés ijesztgetni vele, a kutya elméje tiszta logika.
Elkóborol, majd visszajön. Nektek ebből az jön le, hogy rossz volt, a kutyának meg, hogy elmentem csavarogni, mire visszajöttem szidást kaptam.
Lehet, hogy helyre lehet még hozni, próbáljatok minél több pozitív élményt kapcsolni az ostorhoz.
Hol azt írod, ijesztgettétek vele, utána meg hogy soha nem bántottuk már.
Ostorral.Ami hatalmasat csap.Ha nagyon fél tőle, akkor nem csak ijesztgetés volt, azt nem tudom elhinni.
Eléggé kegyetlen dolog ostorral bántani, ez állatkínzás.
Soha nem fogja elfelejteni nektek.
De miért kell használni az ostort?
Miért kell elővenni?
Nem őt kell leszoktatni a félelméről, hanem benneteket az állatkínzásról.Minimum nem kell elővenni az ostort, ha ennyire fél tőle.Ennyi.
Az ijesztegetés szántam bántásnak.
Sosem ütöttük meg vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!