Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Ez vajon reális ár (bolha,...

Ez vajon reális ár (bolha, kullancsirtók)?

Figyelt kérdés

Ma számolgattam.

Vegyünk 3 kutyát + 1-2 ezer a cica

Ha egy jobb spot-ont (pl advantix nálunk 2600! Ft) veszek akkor az egy évre majdnem 100 ezer Ft lenne nekik.

Ha nyakörvet, pl Kiltix, akkor legfeljebb csak tizen egy-két ezer egy évre?

Ez reális ár? Manapság beleültetik az ember fejébe hogy ami túl olcsó az biztos nem jó. Én eddig a nyakörvet hatékonyabbnak gondoltam mint a spotont, de akkor hogy lehet ekkora különbség?

2010. jún. 22. 18:44
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
66%
Ezeknél a dolgoknál már nem az anyagot fizeted meg, hanem a márkát, szerintem. Én maradok a nyakörvnél:D
2010. jún. 22. 18:56
 2/15 anonim ***** válasza:
49%

én frontline-t veszek (nyáron combót) 4 kutyánakés 2 macskának.

Ez a legbiztosabb megoldás, ezt használom vagy 10 éve én ezen nem spórolok. Ennyibe kerül.Pont.

2010. jún. 22. 18:59
 3/15 A kérdező kommentje:
Én sem spórolni akarok, csak a spot-onok eddig nem váltak be, pedig az lenne a drágább, azért néztem a nyakörveket és nem tudom mennyire reális ár ez. Mert az jó dolog lenne ha jól hatna és mégis ilyen olcsó.
2010. jún. 22. 19:08
 4/15 Akiteki ***** válasza:

Nézem itt végig a kérdéseket és egy csomóan közlik, hogy nem vált be ez vagy az. És nem értem.

13 kutyám és 1 cicám van jelenleg. 16 éve vettem az elsőt.

Ez alatt összesen 3x volt bolhánk.

Egyszer még egy szem kutyám vidéki rokonoknál egy macskával játszott. Hazafelé észrevettünk a szőrében egy bolhát. Azonnal orvos, irtás.

3 éve bejött egy kóbor macsek, akit szegényt elkaptak a kutyáim. Ő lehetett bolhás, mert másnapra két kutyában láttam bolhát. Az a két kutya már több, mint 3 hónapja kapta az advantixot, mert ők már 10 év felettiek voltak, csak a városba mentem velük havi 1x kocsival. Azonnal spot-on mindenkire és eltűntek.

Egyszer pedig kaptunk 2 bála rongyot és azt tettem a kiskutyák alá. Nem tudom hogy került bele, de abban volt bolha, mert az egyik 6 hetes kölykön mászott. Mindenkire friss spot-on és azóta sincs.

Havonta megveszem a macskára és 3 havonta a kutyákra, akikkel kiállításra járok, azokra havonta szoktam tenni, hogy kullancs ellen is jó legyen.

Bele is pusztulnék, ha elárasztanának a bolhák. Lehet, hogy 10x annyiba kerül, mint a hatástalan nyakörv.

2010. jún. 22. 19:31
 5/15 anonim ***** válasza:
Szerintem aki azt mondja, hogy a spot on nem hatásos, az nem teszi fel rendesen. Sohanem volt bolha az állataimban.
2010. jún. 22. 19:33
 6/15 A kérdező kommentje:

Hát azért nem kell hülyének nézni. 10 éve vannak állataim, csak tudom hogy kell felrakni egy spotont, amúgy meg az állatorvos rakta föl és irtotta ki a bolhákat saját kezűleg és még mielőtt azt mondanátok menjek másikhoz, többel is beszéltem egyik sem tudott többet mondani, mégsem sikerült. Már vagy 30 ezret költöttünk arra hogy kiirtsuk őket és ezek még nem a távoltartó szerek. Érdekes a nyakörv úgy látszik most jó lesz. Ti szerencsések vagytok, vagy nem tudom. Az én állataimban sem volt soha bolha, de most mágsem tudok tőlük megszabadulni pedig nem is nyüzsögnek, alig van pár.

Szóval lehetne a kérdésre válaszolni lécci a kioktatás meg teljesen másról beszélés elyett? :( Sokan meg vannak elégedve a Kiltix nyakörvvel, nekem meg csak furcsa volt ez a nagy különbség.

2010. jún. 22. 20:04
 7/15 A kérdező kommentje:
*nagy árkülönbség
2010. jún. 22. 20:04
 8/15 Akiteki ***** válasza:

Olyan nincs, hogy kevés bolha.

A kevés bolha két nap múlva rengeteg.

Ha a spot-on jó és jól van felrakva akkor kevés sem marad benne.

Tavaly hazahoztam egy kutyát. Nyüzsögtek benne a bolhák. Egyszeri advantixszal teljesen kijött belőle mind. Az enyémek meg együtt voltak vele és senkibe sem ment át.

2010. jún. 22. 20:10
 9/15 A kérdező kommentje:
Jó hát attól hogy neked ilyen tökéletes még nálunk nem fog megváltozni a helyzet, ajárhányszor leírod. Én sem azt mondtam hogy kevés bolha van, csak azt hogy nincs invázió, nem lepnek el térdig és nem mocskolják a kutyát teljesen feketére, csak elvétve látok, egyet-egyet.
2010. jún. 22. 20:20
 10/15 anonim ***** válasza:
74%
hát képzeljétek el, hogy nekem is az állatorvos tette fel a kutyámra a frontlinet, és nem hogy nem vakarózott volna, hanem még bolhás is maradt, plusz, irritálta a bőrét.Most vettünk neki olcsó 650ft-os nyak9örvet, igaz havonta kell cserélni, de nem is vakarózik, és egy darab bolha nincs benne...:)kinek mi válik be...Ja és ne mondd hogy nem jó az állatorvos, mert a kutyának ez nem használ.ennyi..nem az állatorvost kell hibáztatni....csak fel tud már tenni neki egy rohadt cseppet, ha kb 20éve van a szakmában, éssoha nem volt rá panasz nem?
2010. jún. 22. 20:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!