Barf vagy prey?
Nincs olyan szerintem hogy melyik a jobb.
Prey esetében egész prédaállatról beszélünk, szőröstül bőröstül. Nekem ehhez már nem lenne gyomrom.
A barfnál te állítod össze a kaját, ezért kell figyelni pl. a rostbevitelre is. A zöldséget meg ki lehet váltani pacallal.
Kinek mi. Alapjáraton mindkettő nagyon jó.
A prey, ahogy írták egész préda adását jelenti. Szőröstül, belsőségekkel együtt. Egy állatban tökéletesek az arányok, így ezzel már nem kell vacakolni. A béltartalomban vannak növények, illetve a szőr is rostnak számít, így külön zöldségeket nem kell adni. Egyébként a farkasok is szoktak enni bogyókat, terméseket ha úgy van, legalábbis én így tudom.
A barfnál te állítod össze az étrendet, mint egy kirakót, kiméred a csontos húst, a belsőséget, a színhúst... a kutyád igényei szerint, de az alap arányok a természetes prédában meglévők.
Lakásban élőknél nyilván ez egyszerűbb, plusz beszerezni is könnyebb így a dolgokat. Én úgy gondolom, hogy rost mindenképp kell, még ha nem is minden nap adjuk. Több kutyás ismerős aki így etet csak kis reszelt zöldséggel tudta stabilizálni a kutya emésztését, tehát sokan igénylik is. Ez lehet zöldpacal, szőrös nyúlfül, vagy reszelt répa, és nem kell sok belőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!