Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Milyen társtulajdonosnak lenni?

Milyen társtulajdonosnak lenni?

Figyelt kérdés

Csupán elméleti kérdés :)

Ha kanod van, akkor ki kapja a fedezés után járó pénzt? Ha szukád, a kiskutyák vételára kihez kerül? Ki fogja végigvezényelni a vemhességet és a kölykök növekedését az elválasztásig? Ki fizeti a kiállítási díjakat?

plíz ne rendezzetek le annyival, h minden megbeszélés kérdése, hanem írjátok meg, hogy nálatok vagy az ismerősötöknél hogy ment mindez :)

2018. szept. 16. 16:24
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Mivel tenyésztőről beszélünk, ha kan, akkor te nem fedeztethetsz, ő pedig nem tartozik neked semmivel. Hisz a társtulajdonság nem arról szól hogy össze-vissza szaporítunk. A szuka esetében gondolom a vemhességet ő fizeti, majd a kölykök árából kapsz valamennyit.

De a társtulajdonosság rettentő bonyolult, te mint gazda nagyon meg vagy kötve, ő mint tenyésztő, pedig hatalmas rizikót vállal. Nem is nagyon adnak társtulajdonba kutyát. Konkrétan minden a tenyésztőtől függ.

Erről volt egyébként egy érdekes szakmai beszélgetés a Magyar Kutyatenyésztők és tartók csoportban. Ezt a csoportot amúgyis szoktam ajánlani, konkrét tudásbázis az egész. (Ez a beszélgetés nyár-tavasz folyamán volt)

2018. szept. 16. 17:58
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk társtulajdonban van a kutya a külföldi tenyésztővel. Egyelőre annyit beszéltünk meg, hogy kiállításokra jártunk, és ha minden jól alakul akkor fedezőkan is lehet belőle. Nyilván, ha szeretne tőle kölyköket saját célra, saját szukával, akkor "használhatja", az ő kennelnevén lesznek törzskönyvezve a kölykök, és nem fog fizetni nekem.

Más szukáknál pedig úgy gondolom nincs erre szabály. Mindenki máshogy csinálja. Én valószínűleg szeretnék majd egy kölyköt tőle ha lesz, biztos vagyok benne, hogy megengedné, jó viszonyban vagyunk. De felesben is kaphatjuk a pénzt, talán ez a legkorrektebb. Én olcsóbban kaptam meg a kutyát, de a költségeit mind én állom, a társtulajdon egyelőre annyiban van jelen az életünkben, vagy papíron így van. (illetve nem nevezhetek Mo.-n kedvezményesen, mert a tenyésztő itthon nem tag a MEOESZ-nél).

2018. szept. 16. 19:08
 3/3 Akiteki ***** válasza:

Pedig úgy van, ahogy megegyeztek. Semmi sincs kőbe vésve.

Nálunk úgy szokott lenni, hogy a szukától az első alom a tenyésztőé minden költségével és bevételével együtt, utána átkerül a gazdi tulajdonába teljesen a kutya. Kant nem tudom, mert a kanokat megtartjuk. :D

2018. szept. 17. 11:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!