A keverék kutyák télleg, ellenálobbak betegségekre?
tényleg*
ellenállóbbak*
, nem kell a tényleg után
Mikor kicsi voltam (kb 5-6 éves) kaptam egy keverék kiskutyát. A szüleim nem voltak a helyzet magaslatán, én pedig hogy is lehettem volna akkor még. A falubeli okosoktól megkaptuk, hogy keverék, ellenálló, nem kell beoltatni... Az egész alom parvós lett, 8 kutyából 4 élte túl, sajnos az én kutyám nem. Mikor kihívtuk az orvost persze kapott ellátást, de ez veszélyes betegség, már nem tudta megmenteni.
A keverékeknél nagyobb a gének keveredése, sokkal kisebb esély van rá, hogy recesszíven öröklődő betegségek kijöjjenek rajtuk. Szóval ez talán inkább csak a genetikai dolgokra igaz, de ott se mindenre. A rendes, elkapható betegségeknél szerintem ennek nincs jelentősége, egyes egyedek között lehetnek eltérések, de ezt így kijelenteni, hogy a keverékek ellenállóbbak én nem tartom helyesnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!