Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Aki fogadott már menhelyről...

Aki fogadott már menhelyről kutyát az tartotta a régi gazdájával a kapcsolatot? Volt egyáltalán ilyen kérdés nálatok? Mi van ha a régi gazdának muszáj megválni tőle de akarja még lehet látni a kutyát? Van ilyen?

Figyelt kérdés
És hogy szokott be a kutya? Volt hozzá információ mit vagy hogy szeret az a kutya? Vagy csak az új gazdi kitalálja? Mi van ha -ötökbe fogadok egy kutyát aki idősebb és mondjuk szeret vagy nem szeret valamit és en azt pont nem csinálom? A kutya hiányolni fogja a gazdáját ha mondjuk aránylag jó sora volt de végül megunták és azért került menhelyre? Mikor fogad el egy kutya új gazdit? Vagy soha nem lehet helyettesíteni? Mennyire sínyli meg egy kutya ha mondjuk meghalt a gazdája és azért került menhelyre majd onnan új helyre? Hozzá értő emberek válaszát várnám, nem csak találgatásokat mert azért ez egy komoly dolog.

#gazda #kutya örökbefogadás #menhelyi állat #kutya lelkibeteg #kutyától megválni
2018. szept. 15. 20:32
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:
Köszi az utolsóinak. Ha olyan lenne mint az otthoni amit annyira nem ismerek csak hallom hogy mi van ott, akkor ismerős lett volna Inkább keresve vagy akárki csak ne a menhely. Nem veszik be addig a kutyát amíg nincs helyük és azt mondták a kistestű kutyákat gyorsan kiviszik, van hogy 2 3 nap alatt akár. A pitbull félékkel ez már nem olyan könnyű vagy amelyik beteges. De Kloé szetetettel téli, igazi energiabomba. Hiszem hogy ez a lehető legjobb amit tehettem ebben az esetben de nem fogom többet látni vagy tudni róla hogy minden rendben van e vele és ettől a gondolattól allandoan sírnom kell. Nem tudom el tudok e hétfőn en is menni hogy elvigyük, megint önzőség lenne nem menni hogy magam ne bántsam de minek is menni mikor a vége úgyis az hogy ott hagyjuk és lemondunk róla....
2018. szept. 15. 22:22
 12/22 anonim ***** válasza:
100%

Az új gazdinak semmi szüksége arra, hogy egy random ember folyamatosan rájárjon és kéretlen tanácsokkal lássa el.

De talán még működne is a dolog, ha nem menhelyre adnád a kutyát, hanem te keresnél neki másik gazdát.

Van egy ismerősöm, akinél már két ideiglenes pár hónapos kölyök is volt, kb irreális elvárásokat támasztott a leendő gazdik felé, az egyik rajtamaradt, a másikat pedig csak másfél évesen sikerült örökbe adnia. Persze mindkét kutya jóval átlagon felüli életet él, szóval tekinthetnénk happy endnek, de az eredeti cél full nem teljesült. Egy kisebb menhelyen vagy gyepin pár hét alatt találtak volna gazdit a kölykök.

2018. szept. 16. 00:39
 13/22 anonim ***** válasza:
51%
Miért kellene a kutyával is találkoznod? Elég ha megvan a kontakt a jövendőbeli gazdival. Bocs, de nem volt érthető a hosszú sztori, de ha jól értem egy holland menhelyre kerül ahonnan örökbe adhatják szerencsétlent. Na, akkor szólsz a menhelynek ha belemennek, és a jövőbeli gazdik is, adják át az elérhetőségüket, e-mailben,, facebookon tartjátok a kapcsolatot, fotót, eszmét cseréltek. És ne legyen több kutyád meggondolatlanul, kölyök mellett!!
2018. szept. 16. 00:41
 14/22 A kérdező kommentje:

Utolsó válaszoló. Meglepődtem volna ha valaki nem kezd el osztani. Eddig gondolom a többiek sem gondoltak ránk jó szívvel de nem kezdtek e kölközni. Ezt a hangsúlyt nem engedheted meg magadnak mert valószínűleg neked nincs KÖLKÖD mert akkor elszégyellnéd magad. És mint említettem a kutyát nem én akartam, ha mondhatom nem is az enyém volt, és minden döntést a párom hozott meg vele kapcsolatban

Egyébként a tobbieknek teljesen igazuk van. Nekem nem vágyam hogy a kutyát látogassam, se nekem, sem neki nem lenne jó , csak tudni hogy jó helyre került , az lenne jó. A párom sem támogatja ezt a vágyamat. Na de mindegy is. Nem tudom mi lesz ezzel és azt sem hogy elmegyek e ha eljön az idő. Talán már jobb Most elengedni és elfogadni.

2018. szept. 16. 07:18
 15/22 A kérdező kommentje:

Egyébként volt már több opció is. Először tesómat kérdeztük meg, de tudta hogy egezd nap oda van dolgozni hogy nem volt jó neki. Aztán egy ismerősünket akik imádják a kölyök kutyájukat , látszik rajtuk, de végül arra jutottam hogy az még kölyök , fiatalok és gyerek előtt -aimnak még ők is az életben, így ugyanaz a probléma.

A menhelyet először felhívtam információért. Ha nem tetszik a mit mondanak akkor nem adnám be. A kutya tulajdonságai alapján keresnek hozzá megfelelő gazdát. Elmondtam milyen a kutyánk tehát aki haza viszi az tudni fogja és azt vállalja is és nem fog meglepődni. Egy hónap múlva mennek ellenőrzésre is hogy megnézzék minden rendben van e kutyával. Kérdeztem azt is hogy mi van ha nem, és azt honnan tudják ők egy látogatásból. A nő kapásból rávágta hogy azt lehet látni

Volt opció egy 12 éves fiú is,otthon magyarba de láttuk hogy a kisfiú nem érti a kutyát és erőszakos vele így azt sem választhattuk

2018. szept. 16. 07:29
 16/22 anonim ***** válasza:
38%
Majd te döntöd el én mit engedhetek meg magamnak vagy sem. Aha! Figyelj aki meggondolatlanul a KÖLYKE mellé mellé vállal kutyát, vagy fordítva, utána rinyál mert képtelen nevelni valamelyiket, vagy akár mindkettőt, aztán bevágja az ebet egy menhelyre, az ne oktasson, inkább mélyen hallgasson szégyenében!!!!!!!!!!!
2018. szept. 16. 15:02
 17/22 anonim ***** válasza:
47%

No figyi! Ha leadjátok a menhelyen a kutyát, akkor ott a vége, zárjátok le magatokban a történetet! Neki sem tesz jót, nektek sem tesz jót, ha ezen pörögtök, fordított esetben meg ti sem szeretnétek, hogy a nyakatokra járjon a volt gazdi.

Apropó fordított helyzet: NE legyen másik kutyátok még nagyon sokáig! Elolvastam a litániád az első oldalon, kétségtelen, hogy imádjátok a kis dzsekit és a legjobbat akarjátok neki, de nem értitek azt a kutyát, nem tudtok vele megfelelően kommunikálni és irreális elvárásaitok vannak vele szemben (egy frászt "érti, hogy rosszat csinált", csak a testbeszédeteket olvassa és nyugtató jelzéseket küld). Az az alapbaj, hogy ti csak azt HISZITEK, hogy értitek egymást. Évekkel ezelőtt kellett volna szakértői segítséget kérni.

Másrészt, a férjed álláspontját, hajthatatlanságát látva amúgy is kétszer meggondolnám az állattartást.

Ismerve a holland állattartási kultúrát, nyugi, nem lesz baj, pláne, hogy átadtál minden szükséges információt ahhoz, hogy értő kezekbe kerüljön :)

2018. szept. 16. 15:17
 18/22 A kérdező kommentje:

Sajnos ennyi volt. Próbálok megnyugodni, hiszem hogy így lesz neki a legjobb.

Utolsó válaszoló. En is úgy gondolom hogy elmentünk egymás mellett a kutyával de csúnyán. Nem vagyok kutya szakértő , sokmindent máshogy kellett volna, de nem tudom hogyan. Nem lesz több kutyánk ez biztos, én nem engedném. Ezt nekem fel kell dolgozzam, mert tudom pár napig nagyon nem olyan helyen lesz ahol ő szeretne. Tudom hogy most milyen stressz és bánat neki ez és nem érti mi történik. Gyűlölöm magam, végig reméltem hogy a párom azt mondja , nem, nem adjuk be, de nem így lett. Mondanám értsétek meg de ezt nem lehet, érre nincs magyarázat, SEMMI

KEDVES UTOLSÓ ELŐTTI!

Majd megtudod , legalábbis tiszta szívből remélem ha majd lesz gyereked, ugyanolyan hangnemben fogják a gyermekedet kezelni vagy beszélni róla mint ahogy azt most az enyémmel teszed. Szégyenfoltja vagy a Világnak. Majd megtudnád , ha választanod kellene, mert választani kell. Megkapta és erre nincs mentség. Képzeld leejtettem en is elképzeltem ahogy a kisfiam majd ölelgeti, szeretgeti a kutyát, de tudod mit? Nem ilyen lett. Próbáltuk jól kiépíteni a kapcsolatot? Próbáltuk. Születése után a kisfiamnak még többet is foglalkoztam vele mint előtte. És maradjunk akkor annyiban hogy te ILYEN....vagy. interneten megy az osztás, aztán pislognál kettőt ha tudnád mit érzek en most. Mert 1, te egy nagyon szegény ember vagy ott legbelül, hogy ezzel töltöd az időd és boldoggá tesz hogy ismeretlenül oszd embertársadat, 2 hogy ilyen hangsúlyt ha te megengedsz magadnak, jobb ha gyereket sem vállalsz mert tudod őszintén? Szívén ütöttél vele, pedig hidd el a kutya nagyon megvisel, és még a kisfiamról is így beszélsz.

Örülj annak hogy míg vannak olyan emberek mint én addig neked is van boldogságod hogy a másikat úgy tiprod le ahogy akarod, mert különben boldogság nem lenne más az életedben.

Köszönöm a "biztatást " a többieknek bár tudom hogy azért mindannyiotoknak ott van ezalatt a gyűlölet is, ami jogos. Vállaltam mikor kiírtam, bár a válaszoktól nem lett jobb és nem is lett megoldva. Ez az emberi önzőség csupán hogy ő maga megnyogodjon pedig ez nem rólam szól. Kívánom hogy a mi télé energiával szemtelen kis kutyánk nagyon jó helyre kerüljön

2018. szept. 17. 13:44
 19/22 anonim ***** válasza:
33%

Hát eléggé hisztis egy család vagytok.Nem való az ilyeneknek kutya.

A kutya nem egy játékszer, nem egy eszköz amivel azt csinálunk amit akarunk. Legalábbis a zavaros történetedből ez jön le.

A legjobb amit tehetsz vele, hogy beadod menhelyre, ahol keresni fognak neki egy jó gazdát, aki megbecsüli, őszintén szereti, olyannak szereti amilyen.Lehet gyerek mellé is kutyát.

Nekem három felnőtt gyermekem van. Születésüktől fogva kutyák, macskák és egyéb állatok közt nőttek fel.A legkevesebb kutyánk ami egyszerre volt, az 8 kutya.Mind befogadott, kóbor kutyák voltak, rettenetes múlttal, bántalmazásokkal.A gyerekeink köztük éltek, el tudod ezt képzelni?Számomra nevetséges szerencsétlenség, hogy van 1 gyereked meg 1 kutyád, és az egyiktől meg kell válni.Mondjuk szegény kutyának jobb lesz másnál.

Nekem volt 3 gyerekem meg mellettük 8-10 kutyám, de soha nem váltam volna meg egyiktől sem!Minden helyzetre volt megoldás.

Most van már 2 pici unokám, 4 és 2 évesek.Nekik otthon van 2 nagytestű befogadott kutyájuk, meg nálunk jelenleg 8 kutya.Semmi gond!Kutyák, mi is jól megvagyunk egymással.

Holott lelki sérült kutya mind.

Igazából nem is értem mi a bajod.Mindegy, nem is érdekel.Vidd menhelyre, de ne zavard össze szegényt, hogy utána látni akarod.Jobb lesz neki, ha új gazdát megszokja, régit többet nem látja.Nem fogja érteni mi van, új gazdához való viszonyát eleve rontod ezzel.

2018. szept. 29. 10:35
 20/22 A kérdező kommentje:

Az hogy utolsó válaszoló neked ez nevetséges az azért van mert nem látsz bele az életünkbe. Feltételezem nálatok a 8 kutya nem bent a lakásban volt egy totyogóval. A kutya irigy, ez teljesen egyértelmű. Nem csak a gyerekre hanem rám is. Ha én közelítek a páromhoz aki épp a kanapén -ül, teljesen mindegy elölről vagy oldalról jövök mert már próbáltuk akkor a kutya jön rácsípni a lábamra. Volt ott már nem egy próbálkozás különböző helyzetekre de teljesen eredménytelenül.

Hisztis család. Tök normális embereknek vallom magunkat, megint tudatlanul rágalmazol mást butasággal talán jogtalanul. Mindegy is ahogy írtad. Engem sem nagyon érdekel, mert olyan itelkezik aki nem is ismer, az pedig nem érdekel

2018. szept. 30. 07:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!