Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » 1 évesen még segíthet az...

1 évesen még segíthet az ivartalanítás az agresszión?

Figyelt kérdés
1 éves kan amstaff, macskákat, embereket, madarakat, minden állatot imád, de a kutyákat utálja, és nagyon agresszív lesz ha meglát egyet, és nem lehet a figyelét sem elterelni, csak ugat morog és rángat, kiskorában sokszor megtámadták a kóbor kutyák, és bántották, szerintem ezért alakult ez ki, gondoltam rá hogy ivartalanítom, hátha az segít, de ez ilyen korban még segíthet, kb 3 hónapja ilyen agresszív
2010. jún. 22. 16:46
1 2 3
 21/27 A kérdező kommentje:
azt szoktuk csinálni, hogy a párom tartja én meg elhesegetem a kutyát aki jön felé, szoktam visszafordulni is, de követnek a kutyák :D mindegy majd valahogy megoldom, nem akarom kitenni ilyen 1:30 órás utaknak buszon, mert nálunk vonat sincs csak busz, nógrád megyében lakok, hogy hol azt most hagyjuk :) majd max az lesz hogy kiivartalanítom, aztán ha semmi nem javul, akkor nem a faluban hanem csak az erdőben sétálunk ahol nincs kutya
2010. jún. 22. 17:43
 22/27 Akiteki ***** válasza:

Tényleg nem bírjátok ki, hogy mindig mindenkit leordítsatok?

16 éve kezdtem a kutyáimmal iskolába járni. Sulin kívül is járkálok velük mindenhová: kutyás kirándulásokra, különböző versenyekre, kiállításokra. Kutyafuttató, téren kutyahaverok, ha meg a városban van dolgom, tuti, hogy van velem kutya.

A 4. kutyám volt olyan, hogy mire nagyfiú lett, mindenkinek nekiment, akár szuka volt, akár kan. Ő volt otthon a legutolsó a rangsorban, gondolom máshol meg akarta mutatni, mégis mekkora pofája tud lenni.

És láss csodát: ivartalanítás óta senkivel nem kötekszik, nincs verekedés, nincs morgás.

Nehogy kitaláljátok már, hogy a szocializációja hirtelen rendben lett két és fél évesen! Simán nem hajtják a hormonok.

2010. jún. 22. 17:44
 23/27 anonim ***** válasza:

Hát akkor nyilván a te eseted más, már bocs. De a kérdező nem jár 16 éve kutyaiskolába, ha jól vettem ki a szavaiból, és nem is szocializált a kutyája.

És nem azt mondtuk, hogy ne ivartalanítson, hanem azt, hogy önmagában ritkán elég az ivartalanítás.

2010. jún. 22. 18:00
 24/27 A kérdező kommentje:
najó le is beszéltem az időpintot a dokival, meglátjuk mi lesz, meg megpróbálok szerezni neki ivartalanítás után egy kedves kis szuka barátot :)
2010. jún. 22. 18:08
 25/27 anonim ***** válasza:
na látod, lehet azzal jársz a legjobban, ha ivartalanítás után menhelyről hozol neki egy társat, akivel együtt tudnak szaladgálni, meg játszani, meg egységet alkotni, és mindketten elismernek téged vezérnek.
2010. jún. 22. 18:13
 26/27 anonim ***** válasza:

[link]

Ivartalanítás + próbáld meg elvinni egy közelebbi városba, ott biztos vannak normális kutyák.

2010. jún. 22. 21:13
 27/27 A kérdező kommentje:
hú köszi ezt a linket, nagyon jó :)
2010. jún. 23. 09:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!