Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » 1 évesen még segíthet az...

1 évesen még segíthet az ivartalanítás az agresszión?

Figyelt kérdés
1 éves kan amstaff, macskákat, embereket, madarakat, minden állatot imád, de a kutyákat utálja, és nagyon agresszív lesz ha meglát egyet, és nem lehet a figyelét sem elterelni, csak ugat morog és rángat, kiskorában sokszor megtámadták a kóbor kutyák, és bántották, szerintem ezért alakult ez ki, gondoltam rá hogy ivartalanítom, hátha az segít, de ez ilyen korban még segíthet, kb 3 hónapja ilyen agresszív
2010. jún. 22. 16:46
1 2 3
 11/27 A kérdező kommentje:
najó ide se teszek fel többet kérdést :D szocializáljam meg vigyem kutyaiskolába... ok... a kérdés tehát segít az ivartalanítás vagy hagyjam. de aszem inkább felhívom az állatorvost
2010. jún. 22. 17:06
 12/27 anonim ***** válasza:
51%
Önmagában nem segít , kell hozzá a szocializálás , remélem ez a válasz megfelel neked....
2010. jún. 22. 17:12
 13/27 anonim ***** válasza:
100%

Azért lássátok be, hogy egy vidéki faluban nem olyan egyszerű szocializálni egy kutyát. Én laktam vidéken, emlékszem hogy megy ez: elindulsz a kutyáddal sétálni, a környék többi kutyája fel-alá rohangál a kerítés mellett, őrjöngve ugat. Továbbmész, jön pár kóborkutya, elhajtod őket. Mész tovább jön egy kislány egy pincsivel, ölbe kapja a kiskutyát, és elszalad. Szegény, így hogyan szocializálhatná? Azért mi így a körúton belülről könnyen okoskodunk ám. Magamat is beleértem, mielőtt azt mondanátok, hogy veletek kötekedek.

Ivartalníttasd, vedd át a vezérséget. Keress a környéken valakit aki szeret kutyázni, és viszonylag jól szocializált kutyája van, és előbb vele kezdjétek el összeszoktatni. Eleinte MINDENKÉPPEN legyen a tiéden szájkosár. Aztán próbálj szerezni még egy kutyát. Vele is szoktasd össze. Szép lassan fokozatosan megtaníthatod neki, hogy a másik kutyák jót jelentenek, illetve járhattok együtt sétálni, falkában kevésbé érzi hogy meg kéne védenie magát.

Amúgy minden ok nélkül támad rögtön? Vagy van valami, amire ugrik? (pl. a fenekét szagolják, vagy ilyesmi)

2010. jún. 22. 17:12
 14/27 A kérdező kommentje:
ok, szerinted hogyan szocializáljam? a kutya iskolába nem akarom visszavinni, mert hozzá nem értő személyek vannak ott és a kutyák sem jólneveltek egyáltalán. Keressek neki egy barátot, vagy mi?
2010. jún. 22. 17:13
 15/27 A kérdező kommentje:
hát vannak kutyák akikre röktön támadna, de azok azok akik megtámadták régebben, emlékszik rájuk. a Többi meg akivel összefutunk, odamegy játszani akar, azok elkezdenek ugatni, az enyém meg utána meg akarja enni :) a vezérséggel tutira semmi probléma nincsen, mert otthon, vagyolyan helyen ahol nincs kutya, parancs szóra jön ül,marad mikor kaját adok megvárja még mondom hogy tied, úgyhogy ilyen hierarchia baj nincs, csak a kutya baj :D
2010. jún. 22. 17:16
 16/27 anonim ***** válasza:

De akkor válaszolok konkrétan a kérdésedre: Az ivartalnítás megkönnyíti a nevelést. De nem helyettesíti.

Én pl. megbántam, hogy ivartalaníttattam az enyémet, mert mostmeg azon kínlódunk, hogy minden kutya a seggében van, és kb úgy szagolják, mint egy tüzelő szukát, mert nem értik, hogy kan szaga nincs, fütyije meg van. Na ő meg ezért teljesen jogosan haragszik, és mostmár annyit el tudtam érni, hogy ne ugorjon érte rögtön, de a túl pofátlanoknak még mindig neki menne.

Szóval nem megoldás, de segíteni segít.

2010. jún. 22. 17:16
 17/27 A kérdező kommentje:
ja és nincs a környéken normális kutya :S igen sajna ez a falu átka, mindenki tart kutyát de senki nem neveli:(
2010. jún. 22. 17:19
 18/27 anonim ***** válasza:
33%

magyarul, kutyasuliba nem viszed, mert egyben már voltál és pont egy szar helyet fogtál ki

kutyád nem találkozik másik kutyával, vagyis nincs szocializálva, de nem is akarod, hogy találkozzon más kutyákkal

egy normális kutyasuli pont arra való, hogy ellenőrzött körülmények közt, sérülés kockázata nélkül szocializálódjon a kutyád, ismerkedjen más kutyákkal

+ nálatok egyértelmű, hogy nem te vagy a falkavezér, hanem a kutyád, agresszív, mert nem érzi úgy, hogy meg tudod védeni...

2010. jún. 22. 17:21
 19/27 A kérdező kommentje:
te olvasni nem tudsz, vagy csak kötekedni akarsz, nincs másik kutyasuli 60 km es körzetben és kocsim sincs és én vagyok a falkavezér elhiheted, de inkább ne is írj többet, mert rád nem vagyok kiváncsi köszi
2010. jún. 22. 17:25
 20/27 anonim ***** válasza:
51%

Nézd, van olyan ismerősöm, aki zalaegerszegről jár vonattal kutyasuliba pestre két kutyával, úgyhogy mindenre van megoldás. Hol laksz?

De a lényeg, hogyha kitámad mellőled, akkor nem vagy vezért. Arról, hogy támadunk, megfutamodunk, vagy megpróbáljuk elkerülni a harcot csakis a vezér dönthet. Az alatta levőknek ehhez nincs joga, mert a falka jólétét/életét veszélyeztetnék, amiért azonnali kizárás járna. Az meg azzal, hogy egyedül éhenhalna.

Amúgy a legújabb tanulmányok szerint nem konkrétan a vezérségen van a lényeg, hanem a hatalmi távolságon. Ha túl közel van, akkor újra és újra megpróbálja felülbírálni a döntéseidet, és mivel gyanítom, hogy erősebb nálad, meg is bizonyosodik arról, hogy megteheti. Értem a kutyaiskola problémát, de ezen házilag nem sokat fogsz tudni segíteni. Az ivartalanítástól könnyebb lesz, ez biztos.

Aztán amit érdemes még csinálnod: ha kitámadna, hörög morog, akkor ne merevedj be, és ne tartsd a kutyát a pórázon, mert az semmit sem ér, csak hergeli magát "fogjatok le, mert agyonverem!" :)

Ilyenkor mozdítsd ki a szituból, rántsd el a másik irányba, indulj el vele, és ha már nem visszafele pofázik, hanem halad veled, akkor jutalmazd meg. Ekkor már valószínűleg érdekelni fogja a kaja is.

A másik amit tehetsz, hogy biztosítos arról, hogy majd te megvéded. Ha egy kutya nem barátsággal közeledik felé, tehát nem csóválva lapítva, akkor mondj neki egy megállsz parancsot, kéz jellel jelezd, hogy mögéd menjen, lépj elé, és zavard el a másik kutyát. A vezér feladata ugyanis a falka épségének megőrzése is. És hát valahol érthető, hogy ha nem érzi, hogy intézed ezeket a szitukat, akkor kénytelen ő intézni.

Viszont ez utóbbi ugye kockázatos, tehát a legjobb lenne valahogy mégis szakértőhöz fordulni.

2010. jún. 22. 17:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!