Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Igaz, hogy a kutya nevét nem...

Igaz, hogy a kutya nevét nem szabad ráírni a bilétájára?

Figyelt kérdés

Azt hallotta, hogy csak a címünket szabad ráírni, meg az egyéb elérhetőségeinket az állat nevét soha.

Igaz ez?

2010. jún. 22. 16:34
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
76%

Hát ráírhatűod, de ha odamegy egy idegenhez, aki el kívánja lopni, az leolvassa a nevét. Ezt követően a nevén szólítja a kutyát, és már senkinek nem merűül felű, hogy a kutyus nem az övé.

Szólval okosabb csak elérhetőséget feltüntetni.

2010. jún. 22. 16:37
 2/14 anonim ***** válasza:
*merül fel
2010. jún. 22. 16:38
 3/14 anonim ***** válasza:
66%
Igen.
2010. jún. 22. 16:49
 4/14 anonim ***** válasza:
100%
ha nem akarja visszaadni akkor igyse ugyse fogja .. szerintem teljesen mind1
2010. jún. 22. 16:59
 5/14 A kérdező kommentje:
Értem. Akkor a biztonság kedvéért nem írom rá a leendő kutyusom bilétájára.
2010. jún. 22. 17:01
 6/14 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem tök mindegy. Ha egy kutyát el lehet csábítani, nem csak akkor lehet, ha a nevén fogják szólítani. Aki el akarja lopni, annak mindegy lesz a neve, aki megtalálja, de nem akarja visszaadni, annak szintén.

Mikrochip kell!

A bilétára sem írnám rá a címemet! Csak telefonszámot! És mellé azt is odagravíroztatnám, hogy "+ chip".

2010. jún. 22. 17:24
 7/14 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem teljesen mindegy, ha valaki el akarja vibbi ugyis elviszi és a kutya pár hét alatt megtanul egy új nevet. A Hozzám-ra pedig név nélkül is odamegy.

Az enyémeknek rajta van

2010. jún. 22. 18:09
 8/14 A kérdező kommentje:
Chipeztetni is fogom, nem sajnálom a kutyára a pénzt.
2010. jún. 22. 18:25
 9/14 anonim ***** válasza:

helyes :)

milyen kutyud lesz? ha tenyésztőtől veszel, úgyis kapsz törzskönyvet is, amivel a mikrochip is jár! menhelyieket, gyepiseket pedig szintén chippel adnak oda.

2010. jún. 22. 21:58
 10/14 A kérdező kommentje:

Még nem döntöttem el, hogy honnan, nem azonnal kell. Megfontoljuk itthon, mert kettő kutyafajta között vacilálunk.

Az egyik az Ír szetter a másik a Perzsa agár.

A mozgása és a tanítása teljes mértékben ki lesz elégítve. Az ivartalanítás nem is volt kérdés itthon.

Volt már kutyám, de sajnos az egyik irigy szomszédom elcsalta őt és magával vitte a költözésükkor. Mi akkor éppen elmentünk hétvégére a rokonokhoz. MIre hazaértünk a többi szomszéd közölte velünk, hogy xy vett neki egy sok finom falatot és a kutya önszántából beugrott a kocsiba.Hogy hogyan sikerült kicsalnia? A kerítésünkön át tudott mászni, a kapu nem kulccsal hanem egy gombbal nyitható, amit bár keresni kell meg lehet találni. A szomszédom nemrég hazajött az anyósához és láttam mellette a kutyámat boldogan....

2010. jún. 22. 23:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!