Igaz, hogy a kutya nevét nem szabad ráírni a bilétájára?
Azt hallotta, hogy csak a címünket szabad ráírni, meg az egyéb elérhetőségeinket az állat nevét soha.
Igaz ez?

Hát ráírhatűod, de ha odamegy egy idegenhez, aki el kívánja lopni, az leolvassa a nevét. Ezt követően a nevén szólítja a kutyát, és már senkinek nem merűül felű, hogy a kutyus nem az övé.
Szólval okosabb csak elérhetőséget feltüntetni.

Szerintem tök mindegy. Ha egy kutyát el lehet csábítani, nem csak akkor lehet, ha a nevén fogják szólítani. Aki el akarja lopni, annak mindegy lesz a neve, aki megtalálja, de nem akarja visszaadni, annak szintén.
Mikrochip kell!
A bilétára sem írnám rá a címemet! Csak telefonszámot! És mellé azt is odagravíroztatnám, hogy "+ chip".

Szerintem teljesen mindegy, ha valaki el akarja vibbi ugyis elviszi és a kutya pár hét alatt megtanul egy új nevet. A Hozzám-ra pedig név nélkül is odamegy.
Az enyémeknek rajta van

helyes :)
milyen kutyud lesz? ha tenyésztőtől veszel, úgyis kapsz törzskönyvet is, amivel a mikrochip is jár! menhelyieket, gyepiseket pedig szintén chippel adnak oda.
Még nem döntöttem el, hogy honnan, nem azonnal kell. Megfontoljuk itthon, mert kettő kutyafajta között vacilálunk.
Az egyik az Ír szetter a másik a Perzsa agár.
A mozgása és a tanítása teljes mértékben ki lesz elégítve. Az ivartalanítás nem is volt kérdés itthon.
Volt már kutyám, de sajnos az egyik irigy szomszédom elcsalta őt és magával vitte a költözésükkor. Mi akkor éppen elmentünk hétvégére a rokonokhoz. MIre hazaértünk a többi szomszéd közölte velünk, hogy xy vett neki egy sok finom falatot és a kutya önszántából beugrott a kocsiba.Hogy hogyan sikerült kicsalnia? A kerítésünkön át tudott mászni, a kapu nem kulccsal hanem egy gombbal nyitható, amit bár keresni kell meg lehet találni. A szomszédom nemrég hazajött az anyósához és láttam mellette a kutyámat boldogan....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!