Marha térdkalács csont helyett jó a kutyának fog tisztításra?
Még sosem kapott ilyet, eddig evett csontot, de már nem adok neki többet. Olvastam, hogy sok baj történt belőle. Eddigis normális kutyának valót kapott csak.
Ez a marha térdkalács jó?
Nem tudom milyen a marha "térdkalács".
A marha térd csont jó nyersen, rágcsálja a kutya jó esetben napokig, jót tesz fogkő ellen.
Mekkora kutya?
A "törpikéknek" (yorki, csivi....) nem adnám,
de a közepes- és nagy kutyáknak jó, sőt! nagyon jó!
Nem szálkás, nem törik, nem kemény, csont szilárdságához kalciumforrás, fogpucolásra is jobb, mint bármelyik gyári cucc. Minél tovább rágódik rajta, annál kevesebb az esélye a fogkőnek is.
Sokat ne adj neki, mert a széklete besűrűsödhet, lehet, másnap megszenved(het)i az előző napi étkezést.
Ne általánosíts az alapján, mert olvastál valami negatívumot!
Ha különleges egészségügyi problémája (emésztés, allergia) nincs, akkor egy-egy megdolgozni való marhacsont valóságos jutifalat a farkas ( canis lupus) "utódainak" ! :)
Az a lényeg, hogy alaposan megrágja a csontokat, a falatokat.
De ez bármilyen, mindenféle ételnél fontos, májkrém állagú étel is okozhat problémát. Próbáld meg, "mit szól hozzá": szerintem kézcsókot kapsz érte! :)))
Köszönöm a válaszokat :)
Közepes testű keverék amúgy.
A kézcsókon felvettem, és a párom is, köszönöm :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!