Van itt valaki aki végigment már német juhász/ mali mix keverék kutyus krónikus fostosságán, milyen hypoallergen tápot javasolna?
Nekem idős kutyám volt nagyon hajlamos a bélgyulladásra eléggé otthon vagyok a hasmenős témában.
Royal canin gastro intestinál-t kellett adnom nekem.
3-4 hónapig kapta akkor a kutyám plusz probiotikumot is szedett mellette . Utána tudtam tápot váltani. Nekünk sokáig az N&D bárányos vált be.
Illetve a gyógytápos hónapok és probi azért kell,hogy a gyomra rendeződjön,mivel írtad mentett így simán lehet érzékeny gyomrú..
Ami nagyon jó és lehet állandó jelleggel adni az a Gastroferm pet probiotium (por)
Egy darabig valóban jobb lenne gyógytáppal etetni.
Egyetlen egy tápban sincs annyi ízület védő amennyi egy kutyának kell.
Azt külön kell megvenni.
Hozzáteszem semmit nem kapjon a gyógytápon kivül.
Mert már borítod egy falat kenyérrel is a bélrendszerét.
Első körben ez kevés információ.
Milyen tápokat próbáltál eddig? Nem csak márka, konkrét típus?
Érzékeny gyomrú kutyád van, ha minden egészségügyi gondot kizártatok (belső élősködők, bélgyulladás). A hasmenés önmagéban nem utal allergiára.
Konkrét információk nélkül a következő szempontokat kell figyelembe venned:
- egyfehérjés táp legyen ( vagy csak pulyka, vagy csak, birka, vagy csak hal, de egyféle hal... stb)
- Könnyen emészthető húsokat tartalmazó tápokat kell nézni. Csirke, pulyka, hal, nyúl, esetleg bárány)
- Fehérje szint ne legyen több 23%-24%-nál, és a zsír is legyen minél visszafogottabb.
- A táp ne tartalmazzon kukoricát, és gabonából minél kevesebbet. Tapasztalatok alapján az érzékeny gyomrú kutyák a rizst és az édes burgonyát emésztik a legjobban. Van akinek a burgonya nem okoz gondot, de az már erős lehet, a rizs a legjobb választás.
Érdemes megnézni a Light vagy senior megjelölésű tápokat.
- Érzékeny gyomrú kutyánál érdemes a napi adagot 2-3 adagra lebontva adni.
- Kerüljétek a maradékokat, főszeres dolgokat, jutalomfalatból is maximum szárított csirkehús, nyúlhús.
Köszönöm mindenkinek, főleg az utolsó kettőnek. Eukanuba german shepherd tápot eszik.
Ha valaki hasonló gondokkal küzd, és később ide téved, úgy néz ki a "Bolus Adstringens" humán gyógyszer napi két tablettát adva, napról napra tökéletesebb a széklete. 4dik napja kapja de tegnap már majdnem normálisat székelt(kicsit még puha).
Eukanuba german shepherd -ben sajnos búza is kukorica is van, így szinte biztos, hogy brobiotikum és kiegészítő nélkül sohasem lesz normál állagú a kutya széklete. A fehérje forrás és mennyiség jó, még jobb lenne ha csak pulyka, vagy csak rizs lenne benne.
A Fehérje/zsír arány nem rossz a zsír talán lehetne kicsit kevesebb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!