Nagytestű kutyák képesek pitizni?
Figyelt kérdés
2010. jún. 22. 09:37
1/12 anonim válasza:
Én láttam labradort pitizni. Szerintem tanítás kérdése az egész!
2/12 anonim válasza:
Német dogom is tud pitizni, de ritkán terheljük vele:)
3/12 anonim válasza:
Fajta függő is, meg erőnlét. Meg lehet tanítani őket, de mondjuk egy masztiffnak nagyon természetellenes poziíció, komoly erőfeszítésébe kerül, és sok tanításra, meg nagyon jó kutya-gazdi kapcsolatra, hogy meg tudja csinálni. Mondjuk egy NJ vagy egy belga juhász szerintem könnyebben tud. De ismerek pitizni tudó argentin dogot.
4/12 A kérdező kommentje:
Váóó...egyébként boxerem van. Mikor próbáltam a popójára leültetni, úgy hogy a háta a lábamnak volt neki támasztva, hát igen csak nem akart megülni. Szerintetek akkor inkább ne is próbálkozzak vele? :)
2010. jún. 22. 09:47
5/12 A kérdező kommentje:
2 lábra viszont fel tud állni, és úgy ágaskodni (bár még nem sokáig - de majd belejön)
2010. jún. 22. 09:48
6/12 anonim válasza:
Barátnőm bullmasztiffja pitimániás,pedig nem is tanitotta rá senki,kicsit szerencsétlenül de tud:D
7/12 anonim válasza:
Szerintem inkabb ne pitiztesd, mivel ez a kutyanak termeszetellenes testhelyzet es nem egeszseges.
8/12 anonim válasza:
Kérdés h van-e farka a kutyádnak, mivel pitizésnél a farkukat használják támaszkodásra, egyensúlyozásra. Így ha nincs, akkor sokkal nehezebben tanulja meg. Nem mondom, h lehetetlen, de a kutyának is rá kell éreznie és valószínű sokkal rövidebb ideig tudja kitartani mint egy olyan kutya aki rá tud támaszkodni a farkára.
Egyébiránt klikkerre sokkal egyszerűbb megtanítani neki.
9/12 anonim válasza:
Klikkerezel? Mert akkor simán menni fog, a boxosnak tudnia kell. A lényeg, hogy eleint már sokkal kisebb eredményre is kattints, mint amit vársz. Ha elemeli a két lábát a földtől, katt. Aztán a végén már csak arra, hogyha kitartja. De fokozatosan csináld, mert láttam már kutyát remegni közben, nem egyszerű trükk, mert egyensúly, izommunka, meg ilyenek kellenek hozzá.
10/12 A kérdező kommentje:
Nincs szegénynek farka, sajnos levágták. :(
Azt mondjátok jó a klikkerezés? Már sok jót hallottam róla, hogy könnyen lehet vele tanítani, lehet ezek után jobban utána is nézek a dolgoknak, és akkor majd úgy megpróbáljuk. (meg más dolgokat is akkor azzal fogunk megtanulni) Köszönöm a segítséget!
2010. jún. 22. 10:11
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!