Mire figyeljek oda, hogy hamar megszokja új helyét a kiskutya?
figyelj, hogy azt a tápot kapja amit a tenyésztő adott neki (szoktak egy kis zacsival adni belőle) ha váltani akarsz akkor csak lassan és először keverve a kettőt.
9 hetesen még nem fogja végigaludni az éjszakát, készülj egy késő esti (11-12 óra) és egy kora reggeli (6 óra) pisire, kakira. A pelenkát én nem raknám a ketrecbe, inkább kelnék hozzá, ne szokja meg, hogy ott bent is elvégezheti a dolgát.
09:05 vagyok.
Az én kutyám amikor pici volt majdnem az egész éjszakát végig sirta.Ez 1-2 nap volt, a 3-dik napon én mentem hozzá ha sírt. Este adig simiztem amig elnem aludt, utána végég aludta az éjszakát.
Különben egy plüssöt is beszerezhetsz neki,hogy az higgye éjszaka hogy az a tesója! :)
12/L
Na, ezt amit az előző mondott semmiképpen ne csináld. Minél kevésbé foglalkozol a sírással, annál hamarabb abba fogja hagyni, mert nem tanulja meg, hogy sírásért simit kap. Mondjuk én az első 3-5 napban (már nem emlékszem) a szobámba tettem a földre, oda lógattam a kezem, és úgy aludtam. Nyugtalan is lettem volna ha nem ott van. De ha vinnyogás volt, akkor úgy tettem, mintha életem legmélyebb álmát aludnám, maximum fordultam egyet. Aztán pár nap után kikerült a helyére, és onnantól fülem botját sem mozdítottam, hiába sírt. Pár nap alatt elmúlt a sírás.
Egyébként ha ilyen rendesen felkészültél a kutyázásra, szerintem érdemes még pár könyvet beszerezned. [link]
www.scribd.com/doc/8027039/Jan-Fennel-Kutyapszichologia -ez letölthető
Aztán játékokról nem írtál, arra szükség lesz! Aztán a nyakörvet/hámot és pórázt is jobb ha mihamarabb szokni kezdi, függetlenül attól, hogy még nem mehet ki. Hirtelen más nem jut eszembe :)
Nagyon sok örömöt kívánok a kutyázáshoz, és hosszú, boldog életet mindkettőtöknek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!