Kutyát szeretnék a lányomnak vajon kimozdítaná? Milyen legyen?
A lányom az utóbbi időben (4 hónap) nagyon visszahúzódó, boldogtalan lett mert történt egy családi tragédia. Mára mar valamivel jobb lett de még mindig rossz neki. Nagyon régóta szeretne kutyát és imádja őket ezért egy kutyára gondoltam. A lányom 14 éves.
Közepes termetű, barátságos, nyugodt, nem túl aktív aktív kutyát keresek. Max 200 ezer vételi áron (drága kutyafajtákat ne írjatok)
Uszkárra gondoltam, de mennyi a vételára?? Úgy hallottam ritka fajta, drága is?
A lanyod nagyon szerencses, hogy ennyire odafigyelsz ra es a kutyus meginkabb az lesz.
Az en edesapam is mar 2,5 eve, hogy meghalt, en magamtol fogadtam be egy kutyat egy helyi menhelyrol kb ra fel evre. A kutyammal megmentettuk egymast es azota vallom, hogy a legjobb terapeutaknak 4 labuk van es szorosek.
Oszinte egyutterzesem! :(
24/N
Én is menhelyes kutyust javasolnék. Pl. az a Pamuk nevű kutyi tök cuki, az Eszkulápnál van, rögtön az első hirdetés a kiskutya.hu oldalon.
Viszont nagyon vigyázz ezekkel a hirdetőoldalakkal, mert döntő többségében szaporítók hirdetései. Ugyanazon az oldalon is van egy csomó - onnan lehet felismerni őket, hogy vagy nem írnak árat, vagy nagyon alacsonyat. Pl. az 50 ezres hirdetés tutira egy mocsok szaporítóé. Meg van egy rakás magyartalan szövegű hirdetés, azokat is nyüves szaporítók szokták feladni. Az állatokat szörnyű körülmények között tartják, és a hatályos törvény ellenére az örökletes betegségben szenvedőket is pároztatják; a kölyköket nem oltatják rendesen, és nem kezelik a betegségeiket. Így gyakran előfordul, hogy a tőlük vásárolt "olcsó" kutyusra később a vételár többszörösét kell elkölteni az állatorvosnál. :(
Van, amelyik odáig lesüllyed, hogy hamisítja az oltási könyvet is, és idősebbnek hazudja az eladásra szánt kölyköket. (8 hetes kor előtt nem lenne szabad elszakítani az anyától őket.)
És arra sincs garancia, hogy tényleg az a fajta, amilyet a vevő szeretne - persze ez csak pár hónappal később derül ki, amikor már kicsit nőtt a kutya.
Szerintem nézelődjetek különböző fajtamentők, állatvédő egyesületek és menhelyek honlapjain és Facebook-oldalain, rengeteg kutyus közül lehet választani.
Ez nagyon szép dolog tőled!
Én a Bichon Havaneseket ajánlom, nagyon nyugodt, aranyos kutyák, igazi kanapé kutyák de ha játék van, akkor bírnak játszani. :) Facebookon van Bichon Havanese csoport, ott a rögzített bejegyzésben van sok jó tenyésztő, de fajtamentésük is van, a Bichon Rescue. De szerintem a legjobb ötlet, ha hagyod őt választani. :)
Ha van időd, akkor kérlek írd majd ide a fejleményeket, hogy mit szólt a lányod, és milyen kutyusotok lett. :)
Szerencsére minden jól ment nagyon örül. :) már kiválasztottuk a kutyust egy hét múlva megyünk érte a menhelyre. Addig mindent megveszünk neki
Köszönöm minden kedves válaszolónak :)
Nagyon szép tőletek, és remek anyuka vagy.
Gratulálok a leendő családtaghoz és boldog kutyás éveket a lányodnak is :) !
Meglátjátok, rengeteg örömöt fog hozni az életetekbe a kutyus ;) !
Jaj dejo, szuper!!!
Nagyon szep kutyas eveket kivanok en is!
De jó, hogy ilyen gyorsan sikerült választani. :)
Mentek előtte ismerkedni? Vagy úgy értetted, hogy amikor mentek, rögtön el is hozhatjátok, ha kölcsönös a szimpátia?
Egy tanácsot adnék, saját tapasztalat: nem jó elhalmozni játékokkal, mert akkor lehet, hogy hamar megunja őket. Egyszerre csak egyet-kettőt vegyetek vagy mutassatok meg neki. Sőt, az még jobb, ha együtt veszitek meg, mert akkor tud választani. :)
Ja, és még egy: mi a kutyakefével jártunk úgy, ilyen kétoldalassal, fekete színű, hogy vissza kellett vinni, mert annyira megijedt tőle, hogy hátraugrott. Próbáltam óvatosan szoktatni hozzá, annyit sikerült elérni, hogy már egész közelről vizsgálgatta, szimatolta, de amikor egy idő múlva újból előkerült, megint hátrált előle. Amit vettem helyette, attól nem fél, csak harapdálja. :D
Jó látni, hogy vannak ilyen anyukák.
Nem vagyok "hízelgős" fajta, de csak megosztom a véleményemet , azaz a mai "jutalomfalatomat" veletek! :)
Szerintem nem csapja be magát a kérdés kiírója, ha esetleg némelyik kommentből kihallja még azt a rejtett, illetve "mögöttes tartalmat" is, hogy bizony, sokan szerették volna, ha egykor az ő szüleik is képesek lettek volna efféle hozzáállásra, amikor ők hasonló helyzetbe kerültek.
Úgyhogy remélem, néhány segíteni akaró szülő felfigyel az ilyen élethelyzetekben adódó egyik megoldás létezésére. Kinek egy hobbi, kinek a sport, kinek egy törődésre, szeretetre váró kiskutya, egyéb házikedvenc lehet kiút letargiából, depresszióból...és sok egyéb, feldolgozhatatlannak tűnő problémából.
Akik eddig nem kaptak tippet, miként könnyíthetik meg szeretteik hasonló krízisen való továbblépését és a kérdezőhöz hasonló feltételeket biztosítani képesek, azok ne fogják vissza magukat! Nem csupán "átmeneti" megoldást jelenthet egy házikedvenc, hanem minden tekintetben életre szóló és értékálló "gazdagsághoz" juttatja a segítségre szorulót.
Mérleg : plusz egy gyerek, akinek komolyan javultak az esélyei ahhoz, hogy később ne egy szorongásos, pánikbeteg, nyugtatókon tengődő "felnőttként" kezdje a nagybetűst.
A búcsút, a gyászt soha nem tagadni és megtagadni kell, sőt nem is szabad! Hanem az utána választott megoldás igazi példaadás,
életképességre való felelősségtudatra utal.
Szeretetteli szép napokat: üdv a kutyások táborában! :)))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!