Mit csináljak a nagyimmal? Megsózta a kutya kajáját
(tészta) és rakott rá sajtot meg tejfölt?
Figyelt kérdés
A nagyim mindig is akart egy kutyát. Ma elvittem a menhelyre, hogy válasszon egyet. Egy nagyon aranyos kistestű keveréket választott. Ahogy hazavitte az első dolga volt megetetni.
Tésztát adott neki (pedig vettem tápot is), de a kutya nem akart enni és erre jött, hogy mi van kiskutyám nem elég sós és megsózta. Mondanom se kell a kutyát nem érdekelte, hogy meg lett neki sózva a tészta. Erre a nagyim reszelt neki sajtot a tésztára. Na itt már nagyon ideges voltam. A kutya még így sem evett, ezért még tejfölt is kapott a tésztára.
Semmi baja nem lesz tőle,hacsak nem ezen fog élni.
Én is adok a kutyáimnak tésztát.
Tejfölt is. Sőt ha egy kis hasmenésük vagy bélgyulladásuk van nem rohanok az orvoshoz,hogy teletömje őket antibiotikummal,hanem veszek Activiát és 3-4 napig kapják a normális kajájuk mellé. Eddig mindig bevált.
Nem nagyon értem mitől lettél ideges....
2010. jún. 21. 23:33
12/21 anonim válasza:
Ilyenek a nagymamák :) Az enyém is a minap kérdezte, hogy miért kap csak kevés házikosztot a kutyum a száraztáp mellé, mert ez így biztos nem olyan finom neki. Én meg szépen elmagyaráztam, hogy a kutyák nem éreznek annyi ízt és nem élvezetből esznek, szóval a táppal jobban jár, mert egészségesebb.
2010. jún. 21. 23:41
13/21 Akiteki válasza:
Ha túrós tésztát eszek, direkt többet szedek ki, mert a kutyáim imádják, és megkapják a maradékot.
2010. jún. 21. 23:41
14/21 anonim válasza:
Ez nagyon aranyos kérdés! Remélem, nem fogod elfenekelni a nagyit, mert sajtos-tejfölös tésztát adott a kutyának?! :-) Lazíts! A kutya evett egy jót, a mamád örül, hogy van kiről gondoskodnia. Persze, nem a legoptimálisabb koszt, de nem lesz semmi baj. Lehet, hogy ma paprikáscsirke lesz a menü :-). A mi kutyánk is kap némi házikosztot nasiként a táp mellé és imádja!
2010. jún. 22. 06:45
15/21 anonim válasza:
lehet hogy az a felvágott amivel te eteted a kutyát sokkal többet árt, mint a tészta
mondjuk a sózásról tényleg le kell szoktatni a nagyit, de azt megkapja töled is a felvágottból
2010. jún. 22. 08:46
16/21 anonim válasza:
Ez aranyos. :)
Nem lesz semmi baja a kutyusnak, a nagyinak meg szépen el kell mondani, hogy ne gyakran csinálja, főleg ne sózzon. Baj viszont nem történt. Igaz?
2010. jún. 22. 10:02
17/21 anonim válasza:
Ez nagyon édes :-) Szerintem semmit nem tudsz a nagyiddal kezdeni, de komolyan :-) Az én kutyám minőségi tápot kap, alap hogy nincs koldulás az asztalnál, a saját kajájához is csak akkor nyúlhat, amikor mondom, hogy "tiéd". 4 hónapos volt, amikor először meglátogattunk a nagyimat, aki azzal indított, hogy rögtön tolta bele a mákos kalácsot a kutya szájába ;-) Nem örültem neki, de egy 85 éves nénivel nem tudom megértetni, hogy miért is nem jó ez a kutyának. És őszintén szólva, nem is nagyon akarom. Szeretetből csinálja, ő boldog attól, hogy milyen finomat adott a kutyának és attól az évenkénti 4-5 mákos kalácstól nem hiszem, hogy baja lesz bárkinek is ;-) Elhiszem, hogy zavar téged a dolog, próbálj meg a nagyiddal beszélni. De szerintem elsősorban az lebegjen a szemed előtt, hogy boldog a nagyid, végre van kutyája :-)Remélhetőleg a kutyus is hamar megszokja az új helyét és szépen éldegélnek majd ők ketten, mégha néha sajtos-tejfölös tésztát esznek is :-)
2010. jún. 22. 10:12
18/21 A kérdező kommentje:
Végülis tényleg a nagyi boldogsága a legfontosabb.
A felvágottat nem minden nap adok a kutyámnak, évente 2-3 alkalommal. Am én is minőség táppal etetem.
2010. jún. 22. 10:16
19/21 anonim válasza:
Ez aranyos. :)
Nem lesz semmi baja a kutyusnak, a nagyinak meg szépen el kell mondani, hogy ne gyakran csinálja, főleg ne sózzon. Baj viszont nem történt.
2010. jún. 22. 12:03
20/21 anonim válasza:
Bocs, h 2* küldtem el, csak közben áramszünet volt, és azt hittem előtte nem sikerült.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!