Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Jó Border Collie tenyésztők?

Jó Border Collie tenyésztők?

Figyelt kérdés
egy jó, neves, megbízható tenyésztőt szeretnék
2010. jún. 21. 22:15
 1/10 anonim ***** válasza:
Milyen célra kellene kiskutya, munka/sport vagy hobbi/kiállítás?
2010. jún. 21. 22:21
 2/10 anonim ***** válasza:
53%
Lucky For You kennel. Nagyon szépek a kutyái, kiállításon is eredményesen szerepelnek.
2010. jún. 21. 23:42
 3/10 anonim ***** válasza:

Fogalmazd meg, hogy neked milyen a jó tenyésztő, tudnod kell mit szeretnél, mik a céljaid. Ennek tükrében tudsz keresni megfelelő tenyésztőt, vagy tudunk neked javasolni párat.

Itthon tenyésztenek show és munkavonalú border colliekat, illetve van néhány kennel, amelyik a kettő határán dolgozik. A céljaidtól függően, nagyon nem mindegy honnan választasz.

2010. jún. 22. 07:44
 4/10 anonim ***** válasza:
70%

Maradjunk annyiban, h a Lucky for you kutyák csak kiállításon szerepelnek eredményesen...

De ha a kérdezőnek eredményes és szép kiállítási kutya kell, akkor természetesen meleg szívvel ajánlom őket én is.

Azért számomra a jó border tenyésztő elsősorban olyan, aki a fajta ősi értékeit, tulajdonságait és képességeit tartja szem előtt, valamint az egészséget és csak utolsó sorban a kiállítási értékrendet. Magyarországon nem sok ilyen van - sajnos egy kezemen meg tudom számolni őket.

- Perfect Sense

- NN working sheepdogs

- Blessed Borders

De ezeket a kenneleket csak akkor ajánlanám ha direkt sport célod van a kutyával. Agility vagy terelés.

Sima mezei hobbi célra bármilyen olyan kennel megfelelő, ahol a kutyáknak van törzskönyvük, az egészségügyi szűréseik rendben vannak a felmenőknek (lehetőleg ne csak egy generációra visszamenőleg) és ahol érzésed és egyéni szimpátiád alapján a tenyésztő lelkiismeretes.

2010. jún. 22. 09:49
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

Jajjmár, Lucky for You-k... Inkább azt mondanám,csak kiállításon eredményesek,mivel még egy kutyájuk se mutatott fel semmit ezen kívül... Na de a kiállításos részt se kommentelnem inkább.

Fontos lenne tudni,hogy mire szeretnéd a kutyát? Ha kiállításra,akkor tényleg vegyél az említett kennelből,de majd a tenyésztő vigye a ringbe,és tuti mindig nyersz.

Egyébként még rengeteg kennel van,sokan tenyésztenek erre-arra,ezért kéne tudni,mit is szeretnél kezdeni a kutyussal. És hogy mennyire ismered a fajtát, csak megtetszett,vagy ismersz is párat,az igényeit,vagy csak a kertbe szeretnél egy díszt...

2010. jún. 22. 12:11
 6/10 A kérdező kommentje:
főleg hobbi állatként szeretném tartani, de szépségversenyekre is elvinném.
2010. jún. 22. 23:06
 7/10 anonim ***** válasza:

Utolsó vagyok.

Akkor vedd fel a kapcsolatot a Lucky for Youval,onnan jó kiállítási lesz,és hobbikutyának megfelelő.Egyébként a border nem hobbikutyának való,csak ha nagyon aktív életmódot folytatsz

Sok örömet a kutyához.

2010. jún. 23. 10:46
 8/10 anonim ***** válasza:

Akkor tényleg Lucky for you vagy ahhoz hasonló kennel:

- Bordermania

- Wendigo's wind

- Real Pearl

hasonlók...

2010. jún. 23. 12:29
 9/10 A kérdező kommentje:

köszönöööm.

elég akítv vagyok sok mozgást tudnék biztosítani neki,

ezért választottam ezt a fajtát és a kertünk is nagy. (3300 négyzetméter)

2010. jún. 23. 22:57
 10/10 anonim ***** válasza:

Vettél végül ? ha igen kitől sikerült? :)

Amúgy az a véleményem,h nem engednék tenyészteni csak küllem alapján!!! mire jók ezek az állatok??

Legyen a vére igazi border vér, tudjon terelni ösztönösen, legyen mozgásigénye, ez az igazi border.

Aztán, küllemre se egyformák amúgy sem. Nézz meg egy versenyt valahol például, vagy kiállitást, látni fogod nem egyformák. De az, hogy dolgozni is tudjon egy munkára való kutya az alap , mert különben csak szobadisz lesz belőle.

Jah, találkoztam olyan borderrel akit elvittek birkák közé - elsőre elfutott a birkák elől!!! ez nem a legjobb kezdet! (bordermania kennelből volt ) - aztán kicsit gyakoroltak, és megyeget, de szemben az én kutyámmal akit őstehetségnek nevezett a juhász (aki a terelést tanitja is)- hát sosem lesz olyan ügyes. Csak küllemre tenyésztett kutyát max. valami szobakutyát vennék, de nem olyat kutyát mint a border. Egy bordernek nem normális ha nem borderesen viselkedik.

2012. aug. 4. 19:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!