Miért simogatja meg mindenki a kutyáimat?
Van egy kevésbé elterjedt szokás, sárga masni a kutyus pórázára, azt jelenti, hogy "veszélyes" eb, idegenek ne közelítsenek, de mivel az emberek többsége nem ismeri vagy tesz rá magasról, nem tudom mennyire lesz hatékony. Más nem is jut eszembe, szólj egyenként mindenkinek.
Néha én is nehezen állom meg, de előtte mindenképpen illik megkérdezni, én sem szeretném a kutyám idegenek fogdosnák.
Az előző kutyám mentett volt, a jelek szerint rendszeresen bántalmazták.
Kistestű volt, és nagyon cuki, sokszor szó nélkül akarták taperolni az idegenek az utcán.
Volt, hogy "menet közben" fogtam meg valaki csuklóját, vagy beálltam közé és a kutya közé. Utána persze udvariasan elmagyaráztam, hogy nagyon fél az idegenektől, ezért nem szabad csak úgy hozzá nyúlni.
Később már jobb volt a helyzet, a kutyus kezdett rájönni, hogy nem fogja bántani őt senki. Szép lassan (illő "bemutatkozás" után - jó alapos szimatszkenner, lassú közeledés, nyugtató hangok) már meg tudták idegenek is simogatni.
Többször előfordult, hogy szó nélkül hajolt le az ipse, én meg jó hangosan közöltem vele: "persze, nyugodtan megsimogathatja a kutyámat, ha már ilyen szépen megkérdezte, hogy szabad-e!"
Ha az illető pironkodva elnézést kért, akkor hagytam simizni, és közben elmagyaráztam, hogy miért kell előbb megkérdezni a gazdit (az udvariasság mellett)
Ha neki állt feljebb, akkor otthagytuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!