Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Miért nem szabad megsimogatni...

Miért nem szabad megsimogatni egy kutyát az utcán? (gazdis kutya és nem vakvezető)

Figyelt kérdés
Sziasztok! Néhány hete örökbefogadtunk egy spánielt a barátommal. 11 éves a kutyus, nagyon barátságos bájos kislány. Szinte mindenhova visszük magunkkal, így hozzá szokott a mozgalmas élethez és az emberekhez. Nagyon sokan szoktak odajönni hozzánk megsimogatni és én mindig megengedem. Egyedül azt nem, ha etetni akarják. Úgy gondolom az eddigi sanyarú sorsa után kijár neki ennyi szeretet, nem vonom meg tőle. A napokban álltunk a buszmegállóban, ahol egy idős néni volt vélhetően az unokájával. A kisfiú odasúgta neki, hogy megsimogathatja-e a kiskutyámat. Erre a néni azt mondta neki: "Nem kicsim. Pont tegnap láttam a tévében, hogy a kutyákat nem szabad megsimogatni! Ülj csak itt és nézzed!" Félreértés ne essék, nem sértődtem meg, sőt tök megértem azt is, hogy az utcán nincs lehetősége az embernek kezét mosni, akkor nem nyúl kutyához. Ha tudom, hogy enni fogok vagy olyan dolgot csinálok és nincs lehetőségem kezét mosni vagy nincs nálam fertőtlenítő gél én sem nyúlok hozzá, hiába tiszta, szépen rendben tartom. Lehet, hogy a néni vakvezető kutyákról hallott a tévében? Vagy miért nem lehet egy kutyát megsimogatni, aki a gazdijával sétál? Nem kiképző kutya, nem vakvezető csak egy egyszerű pórázon sétáló kutyus. 😊
2018. aug. 27. 14:46
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%

Mert sok kutya/gazda nem szereti.

Ettől még nem agresszív, csak nem szereti az érintést.

2018. aug. 27. 15:53
 12/18 anonim ***** válasza:
100%

A gazdája engedélye nélkül egy kutyát se szabad megsimogatni. Gondolom a néni is erre gondolt, csak nem akart külön engedélyt kérni, meg különben is úgy gondolhatta, hogy koszos lesz a gyerek keze.

Amúgy én soha nem hagytam, hogy vadidegenek az utcán simogassák a kutyámat, pedig nem vakvezető kutya.(se más szolgálati kutya, pl. rendőr, mentő stb.) Nekem nem állt szándékomba egy "mindenkihez bújó kutyát" nevelni. Az egészséges tartózkodást igyekeztem fenntartani benne, hiszen a jelzőkutya szerepet minimum elvárom tőle. (Ettől a kutyám még nem agresszív)

Szerintem ez attól függ, hogy ki mit vár a kutyájától. Ha az a szempont, hogy mindenkivel barátságos legyen, esetleg a gátlásait kell leküzdeni, akkor érthető, hogy fűvel-fával megsimogattatja a gazdája, de, ha valaki mondjuk házőrzést vár a kutyájától, akkor ez kerülendő.

Ráadásul van, akinek a kutyája agresszíven reagál, ha pl. nem jól közelednek felé, esetleg utálja a gyerekeket stb., tehát egy ismeretlen kutyát, nem szabad csak úgy megsimogatni.

2018. aug. 27. 16:05
 13/18 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem a néni csak egyszerűen nem akarta, hogy az unokája megsimogassa a kutyád. És ezzel a kijelentésével sem a gyerek nem kezdett harcolni, és téged sem bántott meg vele.

Én egyébként kifejezetten nem szeretem, ha mindenki meg akarja simogatni a kutyám. Közömbösíteni akarom sétálás közben az emberekkel szemben is, ne várjon mindenkitől simogatást. Emellett baromi idegesítő, hogy sétálunk, el akarnánk jutni valahová, de úton-útfélen megállítanak, hogy megsimogathassák.

Persze más, ha ülünk egy padon és odajön valaki, hogy megsimogassa és előtte megkérdez engem, akkor legyen.

2018. aug. 27. 17:32
 14/18 anonim ***** válasza:
78%

Olvastam egyszer egy csávó kiakadását a neten. Buszmegállóban egy nő szó nélkül hátulról megsimogatta a kutyáját. Ő rászólt, hogy ne, de a nő folytatta, a kutya pedig odakapott. A nő feljelentette, a kutyát elaltatták.

Ezért nem szabad idegen kutyát megsimogatni!

2018. aug. 27. 17:37
 15/18 Metionin ***** válasza:
96%
A néni csak hazudott mert valamiért nem akarta hogy a gyerek kutyázzon. Amúgy ha a gazdi megengedi, miért ne lehetne megsimogatni? A lényeg hogy kérjünk rá engedélyt.
2018. aug. 27. 18:22
 16/18 anonim ***** válasza:
58%
4-es, ez mese habbal. Attól nem ölnek meg egy kutyát, mert odakap.
2018. aug. 27. 18:27
 17/18 anonim ***** válasza:
82%

A néni csak nem akarta h megsimogassa a kutyát és lehet h nem rossz szándékból, hanem, mert nem akart a terhedre lenni/zavarni téged.

10 év kutyázás után engem pl néha már zavar, mikor nem tudok nyugodtan végigmenni egy sétálóutcán, mert egy kölyök mindig megállít(én meg nem akarok bunkó lenni :) )...

Off:Szerintem amúgy a legjobb közömbösítés, mikor idegen gyerekek mennek simogatni a kutyádat. Főleg amúgy az 5 év alattiak jönnek oda hozzánk és nagy százalékuk kicsit tart a kutyától és ez abban nyílvánul meg h ha a kutya feléjük lép/szagol miközben simizik, abbahagyják és hátréblépnek. A kutya így megtanulja h csak akkor van simi, ha teljesen közömbös marad és nem kezdeményez semmit.

2018. aug. 27. 21:05
 18/18 anonim ***** válasza:
100%

A kutyát meg lehet simogatni a Gazdi engedélyével. Viszont, sajnos sok az eset, ahol a Gazdi engedélyezi, aztán a kutya mégis morog. Vagy ez lehetett a nőben vagy pedig valaki így informálta. Vagy csak nem akarta, hogy az unokája megsimogassa.

(Ez már off, nekem a kutyám nem szereti, ha simogatják; ha rákérdeznek, szabad e, nemmel válaszolok - ha valaki kérdés nélkül rohan felé, rászólok.)

2019. febr. 28. 19:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!