Miért nem szabad megsimogatni egy kutyát az utcán? (gazdis kutya és nem vakvezető)
Mert sok kutya/gazda nem szereti.
Ettől még nem agresszív, csak nem szereti az érintést.
A gazdája engedélye nélkül egy kutyát se szabad megsimogatni. Gondolom a néni is erre gondolt, csak nem akart külön engedélyt kérni, meg különben is úgy gondolhatta, hogy koszos lesz a gyerek keze.
Amúgy én soha nem hagytam, hogy vadidegenek az utcán simogassák a kutyámat, pedig nem vakvezető kutya.(se más szolgálati kutya, pl. rendőr, mentő stb.) Nekem nem állt szándékomba egy "mindenkihez bújó kutyát" nevelni. Az egészséges tartózkodást igyekeztem fenntartani benne, hiszen a jelzőkutya szerepet minimum elvárom tőle. (Ettől a kutyám még nem agresszív)
Szerintem ez attól függ, hogy ki mit vár a kutyájától. Ha az a szempont, hogy mindenkivel barátságos legyen, esetleg a gátlásait kell leküzdeni, akkor érthető, hogy fűvel-fával megsimogattatja a gazdája, de, ha valaki mondjuk házőrzést vár a kutyájától, akkor ez kerülendő.
Ráadásul van, akinek a kutyája agresszíven reagál, ha pl. nem jól közelednek felé, esetleg utálja a gyerekeket stb., tehát egy ismeretlen kutyát, nem szabad csak úgy megsimogatni.
Szerintem a néni csak egyszerűen nem akarta, hogy az unokája megsimogassa a kutyád. És ezzel a kijelentésével sem a gyerek nem kezdett harcolni, és téged sem bántott meg vele.
Én egyébként kifejezetten nem szeretem, ha mindenki meg akarja simogatni a kutyám. Közömbösíteni akarom sétálás közben az emberekkel szemben is, ne várjon mindenkitől simogatást. Emellett baromi idegesítő, hogy sétálunk, el akarnánk jutni valahová, de úton-útfélen megállítanak, hogy megsimogathassák.
Persze más, ha ülünk egy padon és odajön valaki, hogy megsimogassa és előtte megkérdez engem, akkor legyen.
Olvastam egyszer egy csávó kiakadását a neten. Buszmegállóban egy nő szó nélkül hátulról megsimogatta a kutyáját. Ő rászólt, hogy ne, de a nő folytatta, a kutya pedig odakapott. A nő feljelentette, a kutyát elaltatták.
Ezért nem szabad idegen kutyát megsimogatni!
A néni csak nem akarta h megsimogassa a kutyát és lehet h nem rossz szándékból, hanem, mert nem akart a terhedre lenni/zavarni téged.
10 év kutyázás után engem pl néha már zavar, mikor nem tudok nyugodtan végigmenni egy sétálóutcán, mert egy kölyök mindig megállít(én meg nem akarok bunkó lenni :) )...
Off:Szerintem amúgy a legjobb közömbösítés, mikor idegen gyerekek mennek simogatni a kutyádat. Főleg amúgy az 5 év alattiak jönnek oda hozzánk és nagy százalékuk kicsit tart a kutyától és ez abban nyílvánul meg h ha a kutya feléjük lép/szagol miközben simizik, abbahagyják és hátréblépnek. A kutya így megtanulja h csak akkor van simi, ha teljesen közömbös marad és nem kezdeményez semmit.
A kutyát meg lehet simogatni a Gazdi engedélyével. Viszont, sajnos sok az eset, ahol a Gazdi engedélyezi, aztán a kutya mégis morog. Vagy ez lehetett a nőben vagy pedig valaki így informálta. Vagy csak nem akarta, hogy az unokája megsimogassa.
(Ez már off, nekem a kutyám nem szereti, ha simogatják; ha rákérdeznek, szabad e, nemmel válaszolok - ha valaki kérdés nélkül rohan felé, rászólok.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!