Miért nem szabad megsimogatni egy kutyát az utcán? (gazdis kutya és nem vakvezető)
Csak otthon szokás eszetlenül simogatni MÁS kutyáját.
Aztán persze
1. csodálkoznak, hogy a kutya esetleg morog - jogosan
2. megsértdőnek, ha a kutyáját ISMERŐ gazda rájuk szól
Svájcban élek, itt ALAP, hogy NEM nyúlunk más állatához, míg ő meg nem engedte.
Ez hülyeség.
Gazdi engedélyével meglehet simogatni mindig.
A néni valószínű kutyautáló lehetett.
Egyedül a segítő és rendőr kutyákat tilos simogatni,mivel kizökkennek a munkából.
Amúgy minden más kutyát lehet simogatni engedéllyel.
MEllesleg ahogyan egy rottweilerhez sem sétáls csak úgy oda anélkül, hoy a gazdát megkérdeznéd, simoagatható-e, úgy egy spánielhez sem KÉNE.
Csak persze "jaaaj kutyuuus", és ész nélkül simogatná az ember.
Mikor hazamegyek, rám is megsértdődik 10/9 ember, hogy mi az, hogy rászólok, hogy hagyja békén a kutyámat.
Attól, mert "aranyos" berni pásztor, nem kell hozzányúlni, míg én azt nem mondom.
Érdekes, ez sok országban teljesen alap, hogy más tulajdonát - kutya, macska, ékszer - békén hagyjuk.
De míg szokás a terhes nő pocakját is simoagtni - ezt sem értem, mi jogon nyúl hozzám más -, addig mit is várunk.
Alapvető illem hiányzik sok emberből.
Egyetértek az előzőkkel.
Én kutyám, más ne buzerálja az engedélyem nélkül.
Nem értitek. Nyilván engedély nélkül nem tapizzuk más állatát, de még járművét sem, kutyánál akár veszélyes is lehet, nemcsak udvariatlanság. De itt fel sem merült a gazda megkérdezése.
Nem tudhatom, miért mondta ezt, több oka lehetett rá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!