Miért nem fogad szót az agár?
Az enyém nem teljesen agár, de az is van benne és kinézetre is olyan.
Pepitában ugyanez, direkt nem figyel rám, kátszik, hogy tudja, hogy rosszat tesz, vigyorog miután rosszalkodott, de mellette borzasztóan félős is.
Mennyi idős kutya? Az agarak sokszor nehéz esetek nevelés céljából, mert nagyon érzékeny, de emellett akaratos, makacs kutyák. Ha nincs kedve velemihez, akkor nehezen tudod rávenni, nem szolgalelkű kutyák. Meg kell találni velük a közös hangot, el kell érni, hogy ő maga is akarja megcsinálni a feladatot, és ne érezze kényszernek.
Esetleg ha kiálltok a kocsival arra a pár percre vedd pórázra, ültesd magad mellé, és ha el akarna menni óvatosan rántsd vissza. Ha ügyes és helyben marad dicsérd meg, kapjon jutalmat.
Mennyit fárasztod? Az én magyaromból kiindulva, akármeddig is tarthat egy kutyasulis óra, utána el kell vinnem futiba és labdát dobálni neki, hadd rohanjon izomból, amolyan 20-30 percet. Utána elfárad.
Nagyon nehéz eset egy agár, mert így van, nem automata kutyák, ha tud valamit is megcsinálja kb.3szor, utána már nem fogja mert nála nem pálya a végtelenségig gyakorolt feladat. "Tudod hogy tudom, hagyjál békén ezzel." Viszont az is igaz hogy egyszerre makacs (önálló feladatra voltak szelektálva) és baromi érzékeny, csak jobban megmakacsolja magát ha idegesebb vagy vele.
Lehet hogy másabb alapokra kellene fektetni a vele való foglalkozást.
Bocsi kicsit hamar ment el:
Theát kezdjük ott, hogy a katonás, munkakutyás foglalkozás nem jó
. Azt írod rászólsz, hogy melletted maradjon. Na így nem fog működni. Hívd magadhoz, tereld el a figyelmét valami érdekessel és társíts hozzá egy vézényszót.
Nekem is előfordul, hogy kétballábbal kelt a kutyám és zizi, vagy csak agárkodik, de nagyjából engedelmesnek engedelmes még ilyenkor is. Lehet tanítani az agarat is, csak marha sok türelem kell hozzá. Na meg persze ha ideges vagy, inkább be sfoglalkozz vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!