Megkapott a 3 hónapos kiskutyám játék közben, mit csináljak?
Nem feltétlenül a veszettségtől kell tartani ilyenkor, hanem a vérmérgezéstől amit a fogain és a szájában található baktériumok okozhatnak. De ezek természetes körülmények között is ott vannak.
Különben egy seb minél jobban vérzik, annál kisebb a fertőzés veszély. Ha jól megmostad a kezed és lefertőtlenítetted akkor nem kell félni. Ha úgy látod, hogy feldagadt vagy belilult akkor elég szerintem elmenni orvoshoz.
Engem a 4,5 hónapos kutyum harapott meg,2 nap múlva már nagyon csúnya lilás-kék folt vette körül a sebet...elmentem a dokihoz/Barátom és anyukája unszolására/és kaptam egy tetanuszt a hátsómba!
Azt mondta a doki,hogy bármilyen fertőzést bevihet a kutya anyálával a bőrödbe akár azzal is,hogy rág egy bot darabot,vagy ahogy tisztogatja magát!Mivel én elmúltam 30 éves és utolsó tetanuszomat akkor kaptam/kagylóba léptem/és úgy kb 5 évig ad védettséget ez az oltás,így most is kaptam egyet!Érdemes inkább beadatnod magadnak hisz még akárhányszor előfordulhat majd ahogy nő a kutyus,hogy játék közben megfeletkezik magáról és nagyobbat harap beléd!A tetanuszbetegség bár ritka/mert köztudott a létezése és az emberek oltatják magukat,ha felmerül a betegség gyanuja/de nagyon verszélyes!Oolvass utána!Tetanuszbetegség nem egyenlő a veszettséggel én úgy tudom!Több hónap is lehet a lappangási ideje és kínhalállal hal meg az aki elkapja!
Egy szúrást a popsidban megér az,hogy soha ne tapasztald meg milyen !!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!