Tenyésztő nem ad törzskönyvet?
Éppen kiskutya vásárlás előtt állok és számomra fontos, hogy törzskönyvezett legyen.
Először a neten néztem körbe, majd felhívtam pár tenyésztőt is. Nem túl népszerű fajtát szeretnék, így nagy választék nincs.
Találtam egy aranykoszorús mestertenyésztőt, akinél gyönyörű kutyák vannak és éppen van szabad kiskutya is. Többszöri egyeztetés után kiderült, hogy ezt az almot nem törzskönyveztette, így tk nincs. Ez miért lehet?
Miért jó egy tenyésztőnek, hogy nem tenyészt hanem szaporít? Árban kb 50-100.000-rel olcsóbb, mint azokon a helyeken, ahol tk is jár a kutyához.
Kérd el a szűréseket, nézd meg a szülőket és úgy döntsd el.
Az aranykoszorut ma már bármelyik tk-s szapi is megtudja csinálni.
Mindenkinek köszönöm a választ!
Csak azért kérdeztem, mert furcsának találtam, és kíváncsi voltam milyen okok lehetnek a háttérben.
Egy jó tenyésztő nem csinál "véletlen" vagy túl sok kölykös almokat. Valami nagyon nem jó. Én biztos nem vennék tőle kiskutyát, főleg ilyen indok után.
biztos valami súlyosabb van a háttérben. Lennie kell egy komoly oknak amiért nem törzskönyveztet. Lehet hamarabb fedeztetett mielőtt valamilyen egészségügyi szűrés van egyéb megérkezett volna, és így nem is tud törzskönyvezni. sok sok ok lehet a háttérben, de egyik sem túl bizalom gerjesztő.
Sajnos ma már sok ember villog a mesterkoszorús jelzővel, nem mindig jogosan. :(
Ja igen, egy jó tenyésztőnél nincs olyan, hogy véletlenül összeragad egy másik kutyával a szuka és megtartja a kölyköket.
# 17
Igazad van, én azonban az ilyen tenyésztőket is kerülném nagy ívben.
Hogy miért? Mert ez azt jelenti fontosabb neki a pénz mint a minőségi kiskutya, és a jó híre. :(
ez egyéni vélemény, de egy jó tenyésztő úgy ad el kiskutyát, hogy annak minden papírját a kezedbe adja a vásárlásnál, vagy ha az egyesület csúszik a papírokkal szerződésben rögzíti a késést, és kompenzál, mondjuk a vételárban. Ha úgy adja oda a kutyát, hogy nesze itt vannak a papírozáshoz szükséges papírok, az véleményem szerint nem korrekt. De ez csak az én véleményem. Egy mesterkoszorús tenyésztőnek nem illene ilyet csinálnia.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!