Insecticide 2000 kutyaólba?
Figyelt kérdés
Azt olvastam,hogy a szerrel ne erintkezzen háziállat. Viszont sokan a kutyara is ráfújják. Akkor most, ha befújom vele az ólat tartozkodhat ott a kutya vagy nem?2018. aug. 16. 15:09
1/3 anonim válasza:
A piretroidok közé tartozik a hatóanyaga, emberben lehetséges rákkeltő, úgyhogy valószínűleg nem egészséges a kutyára sem, de nem olyan, hogy befújod az ólat és elpusztul tőle a kutya. Élelmezési célból tartott állatnál - úgy emlékszem - azért nem lehet használni, mert feldúsulhat benne a szer, aztán megesszük. Kutyával nincs tapasztalatom, csak baromfiólban használtam (jobb híján) ezt a szert, ehhez van is cikk, hogy mennyi ideig és mennyi szer mutatható ki a tojásokból. A barmok fiainak látszólag nem lett tőle bajuk, de a tojások 3 hétig mentek a kukába a biztonság kedvéért.
2/3 A kérdező kommentje:
Úgy döntöttem, hogy ameddig kezelem a helyét addig a kutyus máshol tartom. Több helyen olvastam, hogy így ajánlatos szóval ezt fogom tenni:) Köszönöm a választ!
2018. aug. 16. 16:14
3/3 anonim válasza:
Mi simán lefújtuk még a kutyát is, fekhelyét is, nem lett baja.
Macskánál kérdeztem eladót, aggódva a kisebb testméret miatt, annyit mondott, hogy ne nyalja fel a frissen fújt területet.
Kb negyed óra kell neki, amíg felszárad/beszívódik, addig ne fektesd be, ennyi elég.
Egyébként kifejezetten állatok fekhelyére (is) lett kitalálva, szóval nem lesz baja. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!