Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » A ferde hátú németjuhász...

A ferde hátú németjuhász tenyésztését miért nem tiltják be?

Figyelt kérdés
Egyáltalán hogyan lehetett így elcsúfítani a németjuhászt? A seggét a földön húzza, szerintem iszonyat ronda, miért nevezik ezeket show linenak? Arról nem is beszélve, hogy a hátsó lábainak így sokszoros terhet kell elviselniük, gyakorlatilag garantált a diszplázia és az időskori csipőproblémák kialakulása.

2018. aug. 9. 00:04
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
100%

8#

Félre ne érts, én sem tartom jó irányvonalnak, a mai Show vonalat. Én is munkakutya "hívő" vagyok. De pont múltkor láttam a Német Show Champion IPO munkáját. Azt nem mondom, hogy nem lehetne rajta csiszolni, de teljesen rendben volt. Egy pillanatra sem volt bizonytalanság a fogásában, egyszer sem nézett a gazdira, ami pedig sok kutyánál jellemző ÖV munkánál. Szép volt az engedelmes munkája is. Szóval, a Show vonalon is lehet jó idegrendszerű és képességű kutyákat találni, természetesen ők családba valóak nem pedig munkakutyás versenyekre, vagy a rend fenntartásba.

Egy kemény munka vonalas NJ nem való átlagos kutyatartó kezébe. Egy tenyésztő ismerősöm "raptornak" becézi őket.

Kérdező: Egyet értek veled, és tudom, sőt minden Német Juhászt szerető ember tudja hogy a kutyát munkára tenyésztették, a fajta megálmodója nem akart házi kedvencet csinálni belőle, de a mai világban ez már nem nagyon járható út. Egy Jó munkavonalas Német juhász pedig unalmában szétszedi a házat, és sok probléma van vele, hiába a napi séta, a heti 1 kutyasuli, vagy a túrázás hétvégenként. Ez csak egy "küllem" vonalas kutyának elég, egy "raptornak" nem. Világ életemben Német Juhászom volt, sokat foglalkoztam/foglalkozok vele, de nem tudnék kellő agyi és testi munkát adni egy munkavonalas kutyának, és szerintem sokan vannak vele így.

2018. aug. 10. 13:58
 12/12 anonim ***** válasza:
100%

Az a baj, hogy én járok körungra és tenyészszemlékre. És borzalmasak a küllem nj-k! Életképtelenek, rettegnek, ösztönhiányosak! Ismerek pár jó küllem kutyát (pont csak kettőt), de azok meg nem valók családba, mert dominánsak, mert pörgősek, mert kemények, mert agresszívek, az átlag gazdik meg nem bírnak velük. Az pont az a vonal, ami sem munkára, sem társnak nem jó.

Rendben, legyen olyan vonal, ami dísznek jó. De akkor is tartsák meg legalább az egészséget és a jó idegrendszert!

2018. aug. 10. 15:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!