Miért támad a kutya valakire, akit korábban nem bántott? És van-e oka, hogy akkor támad, ha tüsszög az illető?
Van egy német juhászkutyánk, Bella, öt éves. Tanyán lakunk, egy kenelben él, de mikor az udvaron vagyunk, kiszoktuk engedni, hagy legyen köztünk. Nem is volt vele baj, néha ugrál játékosan, de nem harap, rendben ment minden.
Kb. tizenöt hónapja nővérem összejött egy sráccal, aki gyakran megfordult nálunk. Pár hónapig olyankor nem engedtük ki a kutyánkat, de aztán, amikor már jó ideje nem ugatta meg (mint ahogy az idegeneket szokta), kiengedtük az udvarra, amikor a srác is ott volt. Nem volt semmi probléma, soha sem bántotta őt.
Aztán közel egy évvel később, pár hete a srác csak kimondta a kutyusunk nevét, ő odaugrott, előbb játékosan, de aztán harapdálva és karmolva, szét is szakította a srác pólóját. Egyszeri esetnek tűnt, három hétig nem is történt újra ilyen, meg úgy gondoltam, hogy talán a srác kezdett el csapkodni (nem láttam az esetet), és Bella ennek a hatására támadt. De ma, mikor a srác tüsszentett, ismét neki ugrott. Pont vizet adtam neki a kenelben, ő elkezdett inni, de a tüsszentés hangjára kiugrott, és rohant nővérem pasijához, már kapta volna el a pólóját, mikor ráordítottunk, és helyre küldtük (a három héttel ezelőtti esetnél a srác nem tüsszögött).
Bocsánat, hogy ilyen hosszú lett, de le akartam írni a részleteket.
Mi lehet ennek az oka? Valaki járt már így? Akár az egy év nyugalom utáni támadásra, akár a tüsszögésre tud bárki tanácsot adni, megköszönöm!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!