Ugye ki fogja nőni?
Amikor nem kívánatos erővel harapdál, akkor tiltsad. Nálam ez úgy néz ki, hogy mondok neki egy "nem"-et és feltartom neki a mutatóujjamat, ez a kézjel jelenti nálam azt, hogy nem szabad. Ha nem tanulta még meg ezt, akkor a mutatóujjaddal koccintsd meg egy kicsit a száját miközben mondod a "nem"-et, rá fog jönni, hogy a harapás zavar téged és azt is megtanulja idővel, hogy a feltartott mutatóujjad jelenti a "nem szabad"-ot.
A visítozós módszerről én még nem hallottam. LOL.
Nekem egy 9 hetes kutyusom van, ő is szeret harapdálni. Volt már, hogy kicsit fel is sértette a bokámat. Idővel elvileg ki fogja nőni, de nekem eddig két módszer jött be: az egyik, hogy ilyenkor játékosan rádobom a törölközőjét, hogy inkább azt harapdálja. A másik, hogy ilyenkor kimegyek a szobából két percre és bezárom az ajtót. Utána rendszerint jön "bocsánatot kérni". Ha harapdálás helyett nyalogat, akkor dicsérd meg, mert az annak a jele, hogy érti, hogy nem szabad téged harapdálnia.
Egyébként legyen valamilyen rágó játék és/vagy plüss, törölköző, amit harapdálhat. Elsősorban a fogzás, második sorban játék miatt harapdál a kiskutya. Az alomtestvérek egymást is szokták harapdálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!