Kiskutyának elvieg már adtak 2szer féreghajtót, de én féltem, hogy férges és adtam neki,3 nap után sem látok a székletében semmit, akkor ez azt jelenti, hogy nem férges?
Figyelt kérdés
2010. jún. 19. 22:00
2/5 anonim válasza:
Nyugi, akkor nem férges a kutyus! Mennyi idős egyébként? Mert ha már nem túl kicsi, akkor csak negyed évente féregtelenítsd!
3/5 A kérdező kommentje:
7hetes
2010. jún. 19. 22:09
4/5 anonim válasza:
Hu akkor még kicsi, de elvileg ilyenkor már nem kell két hetente féregteleníteni, ha nem látsz semmi bajt. Szóval szerintem rendben van, mivel nem látsz semmit, s innentől kezdve elég lesz a negyedéves féreghajtás a testsúlyának megfelelő adagban. Azért persze figyeld a kutyus székletét, de szerintem nincs baj, ne aggódj;) És sok örömet kiskutyushoz!
5/5 Akiteki válasza:
Két hétnél sűrűbben nem szabad féreghajtózni.
Értelmetlen is, mert a féreghajtó csak a kifejlett férgeket pusztítja el, azoknak meg 2 hét a kikelési idejük.
Erős gyógyszer, ha sűrűbben adod, komoly bajai lehetnek a kiskutyának.
7 hetesen már 3 féreghajtáson kell túl lennie. Tablettát kérj az állatorvostól.
15 hetes koráig kell a kéthetenkénti féreghajtás.
Ha nem láttál benne, nem azt jelenti, hogy nincs, hanem hogy nem jó időben vagy nem elegendő mennyiséget adtál neki.
Állatorvos részletesen elmondja, amikor oltásra viszed.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!