Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Miért van ekkora különbség a...

Miért van ekkora különbség a fajták ára között?

Figyelt kérdés

Tudtommal a tenyésztő a belefektett munkát fizetteti ki, épp ezért nem is olyan sok az az összeg amit kér, így is szűkösen jön ki a legtöbb.

De akkor miért van az hogy egyes fajták (pl magyar terelő kutyák: mudi stb) 30-50 ezerbe ha kerülnek, míg a legtöbb fajtából egy jó kutya 100 ezernél kezdődik!

Kérdem én?: Pl egy mudinak nam annyira kerül a minőségi táp, kaja, az oltás, a kiállításra, versenyre nevezési díj, felszerelés, orvosi ellátás, betegség, vemhesgondozás, kölykök felnevelése, fedezés stb mint egy 100 ezres kutyának? Akkor hogy tudják ilyen "olcsón" adni?

2010. jún. 19. 21:37
 1/5 anonim ***** válasza:
90%

1-a magyar fajtákat ridegebben tartják, nevelik még mint a show fajtákat, nem kell külföldi versenyeken megmérettetni, mert a fajtagazdag ország versenyei érik mindig a legtöbbet és ez ugye Mo. Nem fektetnek akkora pénzt, handlert, kozmetikát pl. a handlingbe, groomingba sem, csak kifésülik és elviszik. Sok tenyésztő az Alföldön mudiban ma is vallja a házilag összeállított kajával való etetést. Mudinál kevesebb a szűrendő betegség is

és 2: az árat mindig a kereslet és akínálat határozza meg. Ami divat, sokan keresik, így felemelik az árát, mert megetehetik és mert ez egy szűrő a tenyésztőnek, +haszon a szaporítónak. Amelyik fajta nem divatos, pl. magyar fajták, azt olcsón adja, így könnyebben talál gazdát nekik, aki egy divatfajta és egy magyar fajta közül választ, az ár alapján utóbbit fogja megvenni leggyakoribb esetben.

3-egyes fajták nehezen tenyészthetők mert nem képesek természetesen párzani, szülni, vagy 1-2-es alomszámok vannak. ezért drágák ezek.

2010. jún. 19. 21:44
 2/5 anonim ***** válasza:
48%
hát úgy van, mint ahogy a márkás órákból is van 100ért meg többmilláért...
2010. jún. 19. 21:44
 3/5 A kérdező kommentje:
Hát én ismerek muditenyésztőt aki a mudijait ugyanolyan csillivilli, luxusszinten tartja mint más a "milliókért" adott kutyáit. És igaz nem táppal eteti hanem házikoszttal, de az színhús és nem hinném hogy a színhús kevesebb mint a táp. Meg kutyáit amerikai kirándulásokra, vizsgákra viszi. És én nem is venném olyantól aki ridegen tartja "mert az erős fajta jaó lesz az neki"
2010. jún. 19. 21:48
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
Azért mert egyes fajták jóval ritkábbak, mint mások. Egy angol származású fajta esetében külföldről is szoktak tenyészkutyákat behozni és ezek bizony nem két fillérbe kerülnek, az itteni áraknak is sokszor a többszöröse. Külföldi kanhoz viszik a szukát és a fedeztetés sem olcsó külföldön. A magyar kutyafajták esetében nem jellemző a kutyák importja és nem is visznek ki fedeztetni, mert MO a fajtagazda ország, így ezt a részét olcsóbban megússzák.
2010. jún. 19. 22:52
 5/5 A kérdező kommentje:
Lehet hogy én tudom rosszul de a divatos, tucatkutyák is ilyen árban kezdődnek amik nem ritkák és nem a világ másik végéről kell őket behozni. És sajna sokszor hallom hogy a magyak kutyákat is inkább külföldről hozzák be.
2010. jún. 19. 23:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!