Amerikai Steffordshire Terrier kutyáknak miért "kell" levágni a fülét? Ezeknek a kutyáknak hány %-nak van levágva a füle?
Mert "vadabb fejet" kap tőle.
Az enyém 1 éves múlt, kan, de nem vágtuk le a fülét nagyon szépen áll neki :):)
u.i. 2. vagyok
Amúgy hallottam olyan esetről hogy a kutya szimplán beleőrült a hangos hangokba fülvágás után. Ki sem lehet engedni a kennelből... nekem meg jó igy a kuttyom ahogy van...
Bocs. De staffordshire terrier, ha nem tudod leírni, akkor írjj annyit, hogy staffi.
Nem kell levágni a fülét.
A mi városunkban pl. 90%ának levan vágva. Nekem is staffim van, de én nem vágatom le a fülét, mert szerintem is állatkínzás.
Régen azért vágták le, mert a ringben az sérült meg elsőnek. Máig megmaradt a szokás, hogy vágják, bár szerintem a kutya kutya marad, nem muszáj megcsonkítani ennyiért.
És amúgy is ha levágják, szenvedést okoznak a kutyának, mivel nem tud kommunikálni nélkülük (farok és fül csonkításra értem), vagy csak nehezen.
Ha többet szeretnél megtudni a staffikról :
www.dog.blogger.hu
www.amstaff.lap.hu
Nem kell levágni, ha nem harcoltatod akkor mind1:)
Mondjuk egy boxernél, vagy dobbermannál a farok csonkításnak lehet egészségügyi értelme.
Az idiótáknak meg üzenném, hogy bár ellene vagyok a csonkolásnak, de azért ne állísuk már be állatkínzásnak, mert kb. ugyanannyira az,mint a körülmetélés az embereknél.
Nekem jobban tetszenek a vágott fülű amstaff-ok(bár neke nj-om van).Nem tartom állatkínzásnak , mivel ha kis korában csinálják akkor még ne porcos a füle , és gyorsan begyógyul.Az meg hogy tils , ki a fenét érdekel , senki sem ellenőrzi , orvosok megcsinálják egy kis pénzért.
A kutyáknak meg semmi hátráya nem lesz abból, ha fülüket vagy farkukat vágják , semmivel sem nehezebb kommunikálniuk ezt nem tudom honnan vesziktek.(Ismerek több kutyát is akiknek vágva van a farka)
Nem kell levái,de úgy sokkal szebb.
Egész más karaktert kap a kutya feje a vágott füllel. És nem állatkínzás!!!!
Előttem előtti szóló.
NEM TUDNAK, VAGY CSAK NEHEZEN A KUTYÁK KOMMUNIKÁLNI. EZ TÉNY!!! ÉS NEM KITALÁCIÓ. Ha én levágnám a farkad, nem tudna felállni, nem tudod kimutatni az érzéseidet (ez fura példa, de hirtelen csak ez jutott eszembe). a kutya úgy kommunikál, hogy a farkát csóválja,vagy behúzza, ha fél. Ha le van vágvan, nem tudja behúzni, vagyis a többi kutya és ember nem tudja hogy fél. Ha a fülét levágják, nem tudja hegyezni, vagyis nem tudja megmutatni azt, hogy kíváncsi, vagy ha fél nem tudja hátrahúzni. ez csak példa...
de mindenki gondoljon bele, mi a "szánkkal" beszélünk, ők a testükkel. Ha elvesszük azokat a testrészeket, amikkel kommunikálnak, nem tudnak "beszélni". Olyan mintha némák lennének... Megéri, így kínozni a kutyát?
Megértem, sőt egyetértek azokkal, akiknek a kutyájának a farkát vagy fülét levágják egészségügyi okokból. De mikor értelmetlenül vágják le, azt ellenzem. Nem fáj sokáig a kutyának, de akkor is.......
Én az a válasz adó vagyok, aki irta, hogy bocs, staffordshire terrier stb.... :)
Mindenki lekommentelhet, de ez az igazság!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!