Beszóltak, mert rövid pórázon vittem a kutyát?
Állatorvoshoz mentünk épp (nincs baja), és az orvosi rendelő mellett van egy játszótér. A kutyám nem az a tipikus barátkozós típus, meg amúgy is, bejelentkezés után mindig kimegyünk a fűre, ha látjuk, hogy sokan vannak előttünk.
Történet a következő: a kutyám nem támad sosem, de nem szereti a sikítozó kisgyerekeket, megugatja őket. Ezt elkerülve, amikor muszáj elmennünk egy játszótér mellett a kutyám mindig rövid pórázon közlekedik, hogy ne ugasson a gyerekekre. Már megszokta ő is. Amúgy, ha olyan helyen járunk, vagy épp nincs a közelben senki, akkor ki van engedve a póráz (flexi), hogy a kutya tudjon szaladni, és vagy szagolni, dolgát végezni.
Szóval azt, hogy én rövid pórázra fogtam a játszótér mellett a kutyámat meglátta egy idősebb férfi, majd a következő párbeszéd alakult ki:
- Hölgyem! Kérem figyeljen egy kicsit!
- Jó napot, igen?
- A kutyáját engedje ki, ne rövidpórázon tartsa!
- Uram, a kutya ki szokott lenni engedve, csak a játszótér mellett fogom rövidre, mert ugatja a sikítozó kisgyerekeket!
- Jó, de ez meg állatkínzás! A gyerekek majd elszaladnak!
- Viszlát!
És ott hagytam az embert...
Állatkínzó vagyok, mert nem szeretném, hogy a gyerekek megijedjenek?
Vagy, mert pár métert szigorú láb mellett sétáltatom?
A kutyám futtatóba mindig el van engedve!
És naponta viszem este, hogy hagy szaladgáljon.
Emellett, én vagyok a gáz, mert néha a helyzet megkívánja, hogy igen láb mellett jöjjön?
Azt hiszem, hogy most csupán megerősítést szeretnél magadnak. Nem vagy állatkínzó, igazad volt. De lehetnél jóval magabiztosabb, hogy ne anonim emberektől kelljen kiharcolnod ezt.
Ettől függetlenül megnevelhetnéd úgy a kutyát, hogy semmilyen körülmények közt ne ugasson gyerekekre. Ne csak rövid pórázon. Egy városi környezetben egy családi kutyával ez a minimum, amit meg kell tenned.
A gyerekek majd elszaladnak :D
Hát nem tudom, ha az én 35 kilós csöpp németjuhászomnak szottyanna kedve megugatni a bácsit, én meg vállvonogatva elengedném, hogy majd a bácsi elszalad, mit szólna hozzá.
Ne idegesítsd fel magad ezen, egy átlag kutyatartónak elég sok idióta beszólást kell hallgatnia, a legjobb, amit tehetsz, hogy elengeded a füled mellett. A kutyát meg valamilyen szinten megértem, hogy sikítozó gyerekeket nem szereti, de ha a láb melletti sétával ezt kontrollálni tudod, és a kutya nem húz, hanem tényleg nyugodtan jön melletted, akkor ebben szerintem senkinek nem lehet kivetnivalója.
Ön felelőség teljes gazda,bár több ilyen ember lenne!
Én macska párti vagyok,sajnos már jártam úgy hogy kutya nekem jött,gazda fütyült rá :/
Egyes emberek imádják megmondani másoknak, hogy mit hogyan csináljanak meg beleokoskodnak a dolgaikba, miközben a rézfán fütyülő jóisten nem kérdezte őket. (Nyugi, itt is fogsz kapni majd pár kommentet, hogy miért is vagy te sz.ralak)
Na az ilyenekkel nem kell törődni. Az a lényeg, hogy te a kutyádat biztonsággal, rendesen tudd kontrollálni és ne jelentsen veszélyt sem önmagára, sem másra. Pont. Innentől fogva nem pofázhat bele senki.
"- Jó, de ez meg állatkínzás! A gyerekek majd elszaladnak!"
Fúú, én ennél a mondatnál kaptam agyf.t. Ugyanúgy otthagytam volna én is. :D Könyörgöm, a rövid pórázban mi az állatkínzás? Egy rendes sétánál a póráz nincs is megfeszítve, a rövid pórázból a kutya tudja, hogy most a közeledben kell lennie. Ennyi, semmi több. Aki szerint ez állatkínzás arra nem is tudok mit mondani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!