Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » A magyar agár mennyire lenne...

A magyar agár mennyire lenne el egy kertes háznál? Tartható hobbiállatként, vagy szüksége van a vadászat izgalmaira?

Figyelt kérdés
2010. jún. 19. 16:22
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Hát nem egy border collie, az biztos. Alap engedelmességre képes, de alapvetően az agarat nem az eszéért szeretjük :).

Ha erdőbe viszed, akkor vagy ismerd a helyi vadászokat és ők is a kutyádat, vagy csak pórázon, nehogy kilőjék. Sajnos nagyon sok példa van rá. Tény, hogy vadról lehívni iszonyú nehéz, és ha rákap az ízére, mindig azt fogja keresni.

Amúgy tényleg nagyon lusta, igazi kanapé király. Ha éppen nem séta vagy edzés van, akkor képes órákon át aludni a gazdi ölében.

2010. jún. 20. 16:21
 12/14 A kérdező kommentje:

Nem is gondoltam volna, hogy az agár is annyira felkapott lehet a szaporitók körében, végülis nem mondható divatkutyának, szerintem.

Ja, hát igazából a vadászok miatt nehéz ügy, úgy meg nagyon nincs értelme tartani, ha csak pórázon vezetgetem szerencsétlent.:) Majd még átgondolom ezt.

2010. jún. 20. 16:33
 13/14 Akiteki ***** válasza:

Mindent bírnak szaporítani. Sajnos nincs semmilyen kivétel fajta.

Azért annyira nem eszik forrón a kását.

Ezen a mezőn rendszeresen szoktunk nyulakkal meg őzekkel találkozni. Csak figyelni kell, hogy én vegyem észre előbb, akkor vissza tudom hívni.

[link]

2010. jún. 20. 18:35
 14/14 A kérdező kommentje:
Szép kutya!:)Akkor még nem mondok le róla.:)
2010. jún. 21. 14:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!