Agresszív lett a kutya ivartalanítás után? Miért?
4 hónapja lett ivartalanítva azóta támad,morog, harap. Előtte (4,5eves) soha még csak nem is morgott.
Mitől lehet ez? Mit tehetünk?
Nem lehet,hogy kicsit túl lett nyunyázva amiért műtötték és jajj szegény?
Ilyenkor szokott az lenni,hogy jajj figyeljük,lessük a kutya minden mozdulatát,tömjük juti falattal stb. Aztán szépen a kutya meg átveszi a vezető szerepet.
Nálunk is hasonló történt.
Odáig fajult,hogy egy bepörgött állapotában egy vendég kutyának neki akart menni, megfogtam a grabancát,de szerintem azt hitte a másik kutya fogja meg és engem harapott meg.Beküldtem a helyére.3 óráig nem engedtem onnan ki. Egy hétig nagyon rideg voltam vele. Semmi érintés,semmi kontakt. Erősítettem a szabályokon. Elmorogtam a táljától mikor evett. Én megyek ki-be az ajtón előbb.
Egy hét vas szigor,mindenre figyeltem. Utána ismét jött hozzánk vendég kutya beküldtem a nappaliba. Még erélyesen sem kellett szólni,bement és magától ott feküdt a kanapén. Míg a kutyát csináltam nem jött ki,ha a kutya bement a nappaliba arra sem ugrott le vagy ment volna neki.
Azóta is szigorúbban veszem,látszott ez kellett neki,nehogy már egy 4,5 kg-os kutya hordja a nadrágot.
Nálunk ez történt.
Tiétek komolyabbnak tűnik,lehet inkább kutyakiképzővel konzultálnék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!