Félős kis husky. Mit tegyek? |8 hetes|
Ne aggódj! Idővel meg fogja szokni, persze új neki még minden és hiányzik az anyukája. Egy-Két hét múlva meg már nem tudsz tőle lépni se annyira fog követni mindenhova. Próbáld jutalom falattal előhívogatni és ha oda megy simogasd meg ,hogy lássa nincs mitől félnie. Próbálj mindig a kedvében járni , játssz vele. Ha van másik kutyád akkor játssz azzal a kicsi előtt ,hogy lássa hogy nincs mitől félnie.
Remélem hamar megbarátkozik a kutyus.
Ne pátyolgasd.
Éld a mindennapi életedet. Majd megszokja
Tudom, hogy most le leszek pontozva, de ez nem egyszerűen annyi, hogy hiányzik a megszokott környezete. Kölyökkutyák viselkedését teszteltem az ELTE-n, ilyen jellegű viselkedést csak nagyon alulszocializált kölyköknél tapasztaltam, akik nem ismerték közelebbről az embert, nem volt emberrel pozitív kapcsolatuk. Normális esetben a kutyakölyök keresi és előnyben részesíti az ember társaságát. Szóval szerintem a kutyus vagy nem lett rendesen szocializálva, nem látott embert sokat, maximum csak takarították a helyét plusz kaját kapott, vagy a másik eset, hogy érte valamiféle trauma.
Törzskönyvvel vetted, tenyésztőtől?
Kérdező, mindenképpen pozitívnak kell lennie számára a közelséged. Ugye nem kint van, udvaron, vagy olyan helyen, ahol ti nem vagytok ott rendszeresen? Mert ha igen, akkor vigyétek be szobába. Lehetőleg kisebb helyiségben legyen együtt veled, de ne zaklasd, csak kedvesen próbáld csalogatni, beszélni hozzá, jutalomfalattal kínálni, és a jelenlétedben egyen. Fontos, hogy negatívumot most ne kössön hozzád, ez azt jelenti, hogy semmiképpen ne fenyítsd, ha rosszat csinál, maximum finoman szólj rá pár napig. Egy helyiségben is aludjatok! Idővel jobb lesz, meg kell szoknia, de látszik, hogy sok foglalkozást is igényel. Sajnos látatlanban nem tudok többet mondani, de hasznos lehet szakértőt kihívni, ha van olyan kutyakiképző pl. a közeletekben, aki házhoz hívható és problémás kutyákkal foglalkozik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!