Lehet mérgezés?
A patkányméregnél (véralvadásgátló) lehetséges, hogy csak több nap után pusztul el az állat, mert pont az a cél, de ebben az esetben a hányás, hasmenés, bágyadtság mellett elvileg a (be)vérzés és nagyon világos nyálkahártya is a tünetek között lenne. Az állatorvos nagy valószínűséggel felismerné. Más mérget hirtelenjében nem tudok, ami 4-5 nap után hat, sárga szemnél májbajra tippelnék (gyógyszert, mérgező növényt nem ehetett?), de a babéziózis is tud - azt hiszem - hasonló tüneteket produkálni, viszont ott magas láza is lenne. De ezekhez az állatorvos jobban ért, mint én, szóval csak tippelgetek.
Jobbulást a kutyának!
Az elküldés után olvastam csak, hogy elpusztult. Ebben az esetben a gazdájának kívánok jobbulást!
Az orvos mit mondott? Láz, vérrel kapcsolatos problémák nem voltak? Kullancs szokott benne lenni?
láza nemvolt, fokozatosan volt mérve neki. és apu pedig boncoltatni nem akarta, mert hogy nemszeretné bolygatni a testét, így egyböl ellet hamvasztva :( de nemmondott a doki semmi konkrétat, mivel az nap reggel kellett volna jönnie levenni a vért, mikor meghalt :( de elözö nap mikor kijött, mondta, hogy a májával lehet valami, a sárga szem végett, de a mérgezést szóba sem hozta, gondolom azért az orvos felismerte volna ha arról lett volna szó.
itt ott volt benne kullancs. én gyanakodtam erre is egyébként, hogy nem lehetett-e kullancstól
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!