Milyen nagytestű kutyát ajánlatok egy 17 éves lánynak?
Tudni kell, hogy nem egy átlagos 17 évesről van szó. Mindig első a felelősség és utána a haverok. Már van egy teknősöm meg egy tengerimalacom.
Az alábbi lehetőségek vannak: németjuhász, bernipásztor, komondor, bernáthegyi, husky, kaukázusi, golden retriwer, kuvasz, német dog
Ezek közül szerintem bernipásztor!
A németjuhászt azért nem ajánlom, mert divatfajta és eléggé elcs**ték, nagyon sok az ideggyenge kutya közöttük, én összesen egy normális nj-t ismerek, a többi mind hülye (pontozzatok le, ez az én véleményem). A legtöbbjük nagyn félénk, amelyik meg nem, az meg harapós idegbeteg. A bernáthegyi szerintem túl nagy falat lenne így elsőre, rengeteget eszik, magasak az igényei, stb... Huski rengeteg mozgást igényel, és mégtöbb türelem kell a felneveléséhez, meg nem is igazán erre az éghajlatra való. A golden retriever elvileg tündéri kutya, de én eddig csak egy "igazi" retrieverrel találkoztam, a többi itt is ideggyenge, mivel ez is divatfajta, sajnos :(
Kuvasz, komondor, kaukázusi, német dog csak szakértő kézbe való!
Nekem személy szerint a KOMONDOR jelenti "A" kutyát: családcentrikus, nyugodt, megbízható, magas inger- és fájdalomküszöbbel, bátor, megvesztegethetetlen területőrző. Engem az ismerősöm 81 kilós komondora teljesen elfogadott, bár én is csak 16 vagyok, hallgat rám, porázon jön mellettem, de ha nekiindulna, ember meg nem tartja azt a kutyát, iszonyat erős :D
Sok sikert a kiskutyához!
Én azt mondom melyiket ne: ne komondort és kaukázusit.
A többiből attól függ mit szeretnél vele, tőle: ha azt szeretnéd h őrizze a házat: német juhász, német dog, kuvasz. Husky szökős ha nem sportolsz vele rengeteget, a kuvasz elég önálló, a golden nagyon barátságos de nem őriz, németjuhásszal sokat kell foglalkozni de őriz is.
Husky-t nem ajánlanám , csak ha van mellette másik kutya."Egy husky nem husky" van ez a mondás , ő egy kimondottan falka kutya , és nagyon hajlamos a szökésre ha unatkozik.Német dog nem vmi hosszú életű(a nagyságából eredendően) , de ettől függetlenül nekem nagyon tetszenek.Kau , kuvasz , kommondor meg sztem inkább tanyák örzésére alkalmas mert elvannak magukban is, meg kezdő gazdinak egyáltalán nem ajánlanám.Nj-t meg csak jó helyről érdemes hozni de különben meg nagyon jó kutya , golden emberimádó kutya, a betörőt is max halálra nyalogatná :)
Bernipásztorral és bernáthegyivel még nem találkoztam , így azokról nem írnék inkább semmit.
Husky. Ha nem tud átmászni a kerítésen és eleget foglalkozol vele, a legkedvesebb kutya.
Ha napközben néha bemehet a házba és a lábadnál heverészhet, sosem vágyik másra.
12:27
Ne haragudj, nem kötözködni akarok, de azt mondod, ne komondort tartson, a kuvaszt meg nem zárod ki a listából???
A kuvasz sokkal vadabb, szilajabb, harapósabb kutya, bár én is szeretem, nagyon jó kutya, de a komondorral könnyebb bánni, szerintem. A szőrzetápolása több időt vesz igénybe, de kevesebbet eszik, és a gázspray is hatástalan vele szemben.
ónémetjuhász vagy goldi lenne jó szerintem,ezekröl már van tapasztalatom,jó pofa kutyák.
kuvaszt semmiképp mert idősebb korára megkattannak és csak olyan kuvaszt ismerek akinek ez lett a vége.kaukázusit meg még ne,majd pár év mulva
nekem most lett egy :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!