Volt már valakinek dolga szellemi fogyatékos kutyával?
Az én kutyám 4 hetesen szakadt el az anyjától, nincs mentális problémája - ergo nem hiszem, hogy az miatt van, de persze nincs kizárva.
A nagymamám szobacirkálója viszont a legegyszerűbb parancsokat sem képes megérteni, pedig láthatólag "normális".
Szerintem lehet, hogy szellemi fogyatékos.
Nekem is, páromnak is vannak korábbi kutyás tapasztalatai. Egy munkakutyánk van, akivel aktívan dolgozunk, egy tacskónk és nem rég mentettünk egy francia bulldogot.
Nála lehet, hogy a traumatikus kölyökkor, kamaszkor is játszik, de hihetetlen, mennyire kis lele.
Hónapok óta próbálkozom az 'ül' parancsszóval, de hiába. Egyszerűen nem fogja fel. A nevére sem hallgat, ha gügyögsz, cincogsz neki, akkor talán odamegy. Ő szapis kutya rossz előélettel. A szóban forgó goldenről nem lehet tudni, honnan jött? Pl vérfertőzés esetén lehetnek szellemileg sérültek is az utódok.
Csak úgy zárójelben megjegyzem, amúgy imadjuk a bulldogot. Azt hiszem, igaz a mondás; boldogok a lelki szegények :)
Amúgy én a helyedben felkeresnék egy kollégát és kikérném a véleményét. Érdekes, az biztos.
Há, kennelből tuti nem vették, azok szerintem 6 hetesen nem adják oda
. Tuti valami szaporitott kutya, az se kizárt, hogy rokonok a felmenői. Nem lehet, hogy ez áll a háttérben?
Ha nem akkor lehet agyi trauma is, egész kiskorban amitől ilyen.
Vagy egyéb dolog miatt nem tud koncentrálni. Nem lehet hogy ingerszegény körbyezetben él, és örül mindennek?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!